paksi filmesek

2020.05.03. 16:00

A Hívás című film a paksi kamaramozi nyitóelőadása lehet

Babai István és Kövi Gergő a József Attila Színház színészeivel forgatott rövidfilmet. A bemutatót illető terveiket a világjárvány keresztülhúzta, de a paksi filmesek mégsem csüggednek.

Hanol Erzsébet

Forrás: Beküldött kép

Fotó: babai

– Sosem gondoltuk volna, hogy ilyen körülmények között fogjuk befejezni a filmünket – árulták el a Hívás című film paksi alkotói, Babai István és Kövi Gergő. Októberben még arról számoltunk be, hogy a József Attila Színház színészeivel forgat rövidfilmet a függetlenfilmes stáb, és a bemutatót ez év tavaszára tervezik, ám a világjárvány áthúzta a Brwsky Brothers szerzői név alatt dolgozó alkotók premierjét. A paksi filmesek mégsem csüggednek.

– Nagy álmunk, hogy ha minden visszatér a régi kerékvágásba, a Hívás című kisfilmmel induljon az új városi kamaramozi Pakson – árulta el a forgatókönyvet jegyző Kövi Gergő. Hozzátette, már több nemzetközi fesztiválra nevezték a kisfilmet, köztük a legnevesebb a nagy múltú Budapest Short, vagyis a BuSho. – Néhány éve már volt szerencsénk a versenyprogramban szerepelni olyan rendezőkkel egy napon, mint Till Attila és Szomjas György. Reméljük, idén is ott leszünk a fesztivál műsorában – tette hozzá.

A film képi világáért is felelős Babai István arról beszélt, a munka utolsó fázisában Helesfai Ádám zeneszerzővel dolgoztak együtt, akit Vakfolt című filmjének premierjén ismertek meg pár éve. – Ádám lenyűgöző és érzékeny zenét tett le az asztalra, emellett az eddigi legjobb filmhangunkat is neki köszönhetjük – fűzte hozzá. Kiemelte: bár a fiatal zeneszerző Koppenhágában él, az internet révén nem okozott gondot a kapcsolattartás. – Ismerve, hogy ugyanaz az alkotói vágy köt bennünket a filmkészítéshez, egyből elvállaltam a felkérést – árulta el Helesfai Ádám. A zeneszerző hozzátette, végig konstruktív légkörben zajlott a munka, így a legjobbat hozták ki a filmből. – Várom a következő lehetőséget, hogy együtt dolgozzunk.

A film központi alakja egy titokzatos femme fatale, és a történet egy meg nem nevezett nagyvárosban játszódik. – Szerencsére nem kellett messzire mennünk ahhoz, hogy modern, XXI. századi épületbelsőket találjunk. Így esett a választásunk többek közt a Paksi Gyógyászati Központra, a gyógyfürdőre és az Erzsébet Nagy Szállodára, melynek vezetői azonnal támogatásukról biztosítottak – avattak be korábban az alkotók.

A film főszerepét Fekete Réka Thália alakítja. – Ez a történet tükör mindannyiunk számára, hogy hova tart a világunk – emelte ki a színművész, aki három egymást követő évadban is a legjobb színésznőnek járó díjat kapta meg a József Attila Színházban a közönség szavazatai alapján. – Egyből igent mondtam a forgatókönyvre – árulta el Chajnóczki Balázs színművész, akinek tetszett a sztori, a benne rejlő ötlet. – Ez egy különleges, szellemes szkeccs, ami többet mond el így, rövid formában, mintha egy egész estés filmet készítettek volna belőle – tette hozzá Kiss Gábor, aki orvost alakít a történetben.

Borítóképünkön: Babai István (balról) és Kövi Gergő között a színészek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában