Szomszéd várak vendégségben

2020.08.28. 13:00

Két vár népe vívott egymással Simontornyán

Foray Nándor

Forrás: Beküldött kép

Bemutatkozott a Siklósi Vár a Simontornyai Várban vasárnap. A középkort, pontosabban az Anjou-kort elevenítették fel a siklósi kollégák. Korabeli öltözeteket és fegyvereket hoztak magukkal, amelyekkel párbajoztak is. Pár perces színjáték gyanánt boszorkánytalanító népi komédiát adtak elő. Fellépett a Vivat Bacchus a cappella énekegyüttes.

A Vivat Bacchus azért különleges, mert hangszer nélkül nyújt nagyszerű, szinte zenekari élményt. Jelenlegi hét tagja között van például szájdobos, sokféle műfajban és több szólamban énekelnek. Az együttesben három testvér, és már egyikük fia is szerepel. Jó hangulatot varázsoltak a simontornyai várudvaron, ahol körülbelül százötvenen hallgatták őket. A rendezvényt díszlövés zárta le.

A Simontornyai Vár vezetője, Máté Imréné elmondta: a siklósi várkapitány ajánlotta fel a vasárnapi programlehetőséget. A kapitány egyébként a Vivat Bacchusban is énekel. A rendezvényre a Szomszéd várak vendégségben – Trubadúrshow elnevezésű sorozat kereteiben került sor.

Borítóképünkön: A Vivat Bacchus együttes a Simontornyai Várban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában