Operett Színjátszó Egyesület

2021.02.26. 09:30

Nagy gondot fordítanak a folyamatos képzésre Tamásiban

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Méltatta a tamási Operett Színjátszó Egyesületet a Tamási Művelődési Központ a közösségi oldalán. Mint arról a kulturális intézmény beszámolt: az egyesület 2011. nyarán alakult olyan Tamásiban és a térségben élő tagokkal, akik a mindennapi életük mellett elkötelezettek a színház, azon belül különösképpen az operett világa iránt.

Amatőr közösségük célja a hungarikumnak számító magyar operett népszerűsítése, a közösségi összetartozás érzésének erősítése, a tagok kreativitásának kiteljesítése. Hiszik, hogy mindez a színpadra vitt darabjaikon keresztül a közönséghez is eljut, gazdagítva előadásaik, fellépéseik helyszíneinek kulturális életét. Bár az Operett Színjátszó Egyesület amatőr társulat, a szakmai munkájuk során nagy gondot fordítanak az igényességre, a folyamatos fejlődés lehetőségét különböző művészeti szakemberek bevonásával biztosítják. 2011 óta folyamatos hangképzés, mozgásművészeti, beszédtehnikai képzés zajlik, sok esetben neves szakemberek közreműködésével. Az előadások színpadra állítása során törekednek a korhű látványvilág megjelenítésére a jelmezek, a díszlet és a kellékek tekintetében is.

Az egyesület munkájára a művelődési központ hívta fel a figyelmet Fotó: Facebook

A kulturális intézmény ismertette színpadra vitt darabjaikat is, amelyek minden helyszínen magas nézőszámmal, nagy sikert arattak. Több településre a mai napig rendszeresen visszahívják a társulatot. Vasváron több alkalommal a helyi színházi bérlet előadásaként szerepeltek, valamint Fonyódon is részt vettek már a Sacravia Nyári Színház bérletes előadásaként. A társulat 2013-ban a Lili bárónőért, 2016-ban a Csárdáskirálynőért is ezüst minősítést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában