A fővárosban is sikeres a Német Színház

2022.02.10. 07:00

A szőlőtőkék istene nem pihen a járvány idején sem

A hónap elején két produkció – A sirály, valamint a Robinson & Crusoe – nyolc előadása maradt el a Szekszárdi Német Színházban. Az ok a járványhelyzetre vezethető vissza.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

– Ezeket a most elmaradt darabokat gyakran mutatjuk be fiataloknak, közép- és általános iskolásoknak – mondta el lapunknak Lotz Katalin igazgató. – Ahogy korábban, ez alkalommal is felmértük az igényeket. Azt a visszajelzést kaptuk, hogy februárban még nem kívánnak élni a lehetőséggel. Ilyen előjelek mellett nem láttam értelmét a két – egyébként vendégművészeket is foglalkoztató – darab műsorra tűzésének. De a kényszerpihenőn sem unatkoztunk. A kis herceg, valamint a Torzonborz, a rabló videós felvételével két olyan előadással rendelkezünk, mely a közeljövőben megtekinthető az online térben. Egy új darabot is próbálunk, Schweres Gepäck, azaz Nehéz csomag a címe. A hazai németek kitelepítésének állítunk emléket, rendhagyó módon. Ugyanis a színházban kezdünk, ezután a közönséggel együtt egy rövid sétát teszünk a belvárosban, majd ismét visszatérünk a színházba. A premier február 25-én, pénteken 16 órától lesz. 

A csapat február 5-én a Hamelni patkányfogó című mesejátékot adta elő a fővárosban, a Magyarországi Német Kulturális Központban, tegnap pedig A szőlőtőkék istene című vígjátéknak tapsolt a Bethlen Téri Színház közönsége. 

– Rendszeresen tesztelünk, így szűrjük ki az egyes eseteket – folytatta az igazgató. – Az eredmények azt mutatják, hogy társulatunk tagjai jelenleg szerencsére mentesek a koronavírustól. Ennek köszönhetően vállalhattuk el a fővárosi fellépéseket. A Német Kulturális és Információs Központ vendégkönyvének bejegyzései elismerésekről tanúskodnak. A Bethlen Téri Színházzal, mint befogadó színházzal pedig egy hosszabb távra szóló, ígéretes kapcsolatban állapodtunk meg. Azaz, februártól júniusig havonta egy alkalommal itt mutatkozhatunk be. Reméljük, sikerül ideszoktatnunk a fővárosi közönséget, kiváltképp azokat, akik német ajkúak, de eddig még nem találkoztak velünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában