Igor, a szeretője, a tolvaj és a felesége, avagy a szekrény

2022.03.07. 06:59

Telt házas előadás után járt a vastaps a Németkéri Pajtaszínházban

Telt házzal adott előadást százötven-százhatvan fős nézőközönségnek a Németkéri Pajtaszínház Igor, a szeretője, a tolvaj és a felesége, avagy a szekrény címmel. Az előadást a csapat rendezte, szervezte, a szakmai tanácsadó Csáki Csilla volt.

Brunner Mónika

A vígjáték szereplői kitettek magukért Fotó: Molnár Gyula

– A Nemzeti Művelődési Intézetnek köszönhetően alakult a Németkéri Pajtaszínház Pestiné Kirkeszner Barbara vezetésével 2020 szeptemberében – mondta lapunknak Nagy Anikó könyvtáros, művelődésszervező. 

A színdarabban Sztronga Noémi a szomszédasszonyt, a ház kulcsainak őrzőjét alakította. A darab egyik díszlettervezőjeként is jegyzik Klavács Gyula és Büttl Gábor mellett. Az előadás után Sztronga Noémi festményeiből nyílt kiállítás a Művelődési Ház klubtermében. 

– Huszonhét éve vagyok német nemzetiségi néptáncos, rengeteg fellépéssel a hátunk mögött. Emiatt számos más művészeti ágban is van szerencsém kipróbálni magam a többi táncossal. Olyan mindenesnek mondanám a helyzetemet, hiszen színésznőként, dísz­lettervezőként is jelen lehetek a művészeti életben, múlt húsvét óta pedig festőként is. A járványhelyzetben kezdtem el festegetni, eleinte online tanfolyamok, videók segítségével. Az eltelt idő alatt már ötven-hatvan képet festettem – mondta Sztronga Noémi, akinek a kiállításon több mint harminc festménye látható. Szeret akriltájképeket festeni vászonra. Egyelőre az akrillal barátkozott meg, de későbbi tervei szerint a olajfestéket is kipróbálja majd. Igyekszik rátalálni saját festői stílusára. 

– Amikor festek, tovaszáll az idő, mintha nem is létezne. Nyugalom vesz körül, amely mindennel felér. Ezzel tudok igazán kikapcsolódni – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában