Kiállítás

2022.06.21. 12:37

Rell Kata textilképeit álmélkodva nézték

Rell Kata textilképkészítő és versíró legutóbbi tárlatát június tizenhatodikáig lehetett megtekinteni a Baranya megyei Rózsafa településen.

B. M.

Rell Kata munka közben (Fotó: W. G.)

Lapunknak elmondta, hogy 2005 óta ez volt a hetvenedik önálló kiállítása. Hozzátette: a kiállított textilképeket ámulva, csodálkozva és örömmel nézegették az érdeklődők. 

– A kiállítás üzenete: tűvel-tollal csak a fényt keresem. Mivel textilképeket kreálok és ezt teszem tűvel. Verseimet meg tollal írom, két megjelent könyvem (textilképeim fotói és verseim) címei: „Csak a fényt keresem...” és a „Tűvel-tollal...” – mondta. Rell Kata rózsafai kiállítása az idén a negyedik volt, és hogy hol lesz a következő, azzal kapcsolatban még nincs konkrét terve, de nyitott és örömmel megy, ha szeretettel hívják.

– Szakmai hitvallásom, hogy a képeimmel, verseimmel, kortól függetlenül, mindenkit biztatok, hogy az alkotás örömére rá tudjanak találni. Ezzel magunknak és másoknak is örömet szerezhetünk, és szebbé tesszük ezt az eldurvult, fénytelen világot. 

Rell Kata a honlapján található bemutatkozása szerint Diósberényben született, de már több mint ötven éve Szekszárdon él. Nyugdíjas korában érte utol a késztetés, hogy textilképeket készítsen. Az első alkotása 2004-ben készült, amit egy év múlva, meghirdetett kiállításon bemutatott, és a közönség szavazatai alapján megkapta a fődíjat. Munkája során a fantáziája és a kép igénye szerint a textildarabokat varrja egymásra. Használ gyöngyöt, flittert, munkáit kézzel, géppel, és kicsit a szívével varrja. Az elhasznált textíliákat újrahasznosítja. Tagja a Bárka Művészeti Szalonnak, a textilképek készítése mellett, vagy akár egy időben, verseket is ír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában