Bárka szalon

2022.07.28. 15:30

Hétfőtől vasárnapig festenek idén a bárkások Udvariban

Festők az iskolában. Nem festőiskolában, hanem egy volt általános iskola épületében vannak a megyei képzőművészeti egyesület, a Bárka szalon tagjai, Udvariban.

Wessely Gábor

Pribenszky Mária előkészül a munkára (Fotó: W. G.)

Ott kaptak helyet az alkotásra, és szállást. Az ellátásért cserébe minden esztendőben adnak egy-egy képet a településnek. Már vagy tíz éve járnak nyaranta ebbe a faluba, alkotótáborba. Örömmel. Az egyesület elnöke Lönhárd Ferenc, a titkár Németh Kata, a művészeti vezető Biszák László.

Hasznosnak érzik az együtt alkotást, művészi látásmód és technikaformálásra roppant alkalmasnak. Hétfőn 11-en érkeztek Udvariba. Néhányan félkész festményeiket fogják befejezni az ott töltött hét folyamán, mások teljesen új munkába kezdenek. A zárónapon röpke házi kiállításon nézik meg és értékelik a termést.

Színes egyéniségekből áll a gárda, sokszínű, sokféle alkotás születik ismét ebben a háromszáz lelkes faluban. Gyakran választanak helyi témát a bárkások, ezért meglehet, hogy Udvari két temploma már több festményen szerepel, mint a pécsi bazilika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában