Kórus

2022.10.13. 16:20

Csaknem teltházas koncertet adott a Voisingers

Újabb közel teltházas koncertet adott a pécsi Voisingers formáció a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban.

F. E. B.

A VoiSingers

Fotó: Máté Réka

– Bonyháddal régóta jó a viszonyunk, a csapat tavaly év végén lépett fel a városban először, amióta több minikoncertet is adtak a kórustagok – emelte ki Balásy Szabolcs, a kórus karnagya.  

Tavaly, Kodály Zoltán születésének 139. évfordulóján, a magyar kórusok napja alkalmából koncerteztek a városban. A karnagy elmondta, pályázat útján az utóbbi két évben ötvenöt koncertre szerződtek, melynek keretén belül nemcsak Baranya megyében, de több Tolna megyei településen is felléphettek, Bonyhád mellett Dombóváron és Tamásiban is. 

– A hétfői koncert egy úgynevezett motivációs koncert volt, ami újfajta, modern stílusban közelíti meg a népzenei átiratokat, főleg populáris vonalon kerültek bemutatásra a dalaink. A bonyhádi közönség nagyon hálás, megint majdnem telt házas másfél órás előadást tartottunk. A Térzene programnak hála már több szólistánk kapott lehetőséget, mini előadások formájában fellépett Tatai Kata és Kusnyér Anna is a fröccsteraszon.

Tíz éves, jubileumi nagykoncertjükre készülnek, melyet november 5-én a pécsi Kodály Központban dupla előadással ünnepelnek. Ezt megelőzően november 4-én szintén a Kodály Központban Kinizsi, a nép fia című rockoperát adják elő. Olyan nagy nevek mellett lépnek fel, mint Sasvári Sándor, Rudán Joe, Csengeri Attila, Götz Attila, Györfi Anna, Kusnyér Anna, Beleznay Endre, Lipták Péter és Vivat Bacchus. Siklóson a várban több ízben szerepelt a Voisingers az előadáson, ahol nemcsak énekükkel, de tánckoreográfiával is elkápráztatták a  közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában