Filmajánló

2022.11.05. 17:17

Életfogytiglani börtönre ítélték a bankárt kettős gyilkosság vádjával

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie kell a hely hierarchiájával, és a börtönélet minden visszásságával. Azonban a pénzügyi tapasztalatainak köszönhetően hamar elnyeri az őrök és a rabtársai bizalmát is, a börtön könyvtárának vezetőjeként pedig arra törekszik, hogy emberi méltóságot csempésszen az intézmény hétköznapjaiba.

A Remény rabjai Stephen King regénye alapján készült 1994-ben, Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével. A film rendezője és adaptálója magyar származású, a szülei az '56-os forradalom után hagyták el az országot, fiuk, Frank Darabont középső neve Árpád. A börtönsztori rögös utat járt be a sikerig. Amerikában mindössze 16 millióval fejezte be mozis pályafutását, amit a 25 millió dolláros költségvetés alapján bukásnak könyveltek el. A ma már kultikussá vált film csak a DVD kiadása után vált igazán népszerűvé, milliók kedvence lett.

Mára annyira legendás filmmé nőtte ki magát, hogy 2008 óta az IMDb-n, a világ legismertebb és legnagyobb méretű filmes internetes adatbázisán töretlenül a világ legjobb filmjeként tartják számon. A hét Oscar-díjra jelölt mozi zseniális és megunhatatlan, szó szerint a rabjává válik az ember. Igazán a fantasztikus színészi alakítások, a zene, a narráció és a mondanivalója mellett a kulcsfontosságú részletek teszik emlékezetessé.

A remény rabjai  – 21.00 VIASAT 3

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában