Kiállítás a Babitsban

2022.11.25. 09:30

Emberről, Istenről és hitről szólnak a tűzzománc képek

Oláh Erika és Eisenmayer Jenő „Szavak helyett” című tűzzománc kiállításának megnyitóját tartották november 24-én, csütörtökön délután a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.

Brunner Mónika

Oláh Erika és Eisenmayer Jenő munkáiból nyílt kiállítás a Babits kulturális központban (Fotó: Makovics K.)

A megnyitó előtt Oláh Erika zománcműves lapunknak elmondta, hogy párjával, Eisenmayer Jenő ötvössel az elmúlt harminc év alkotásaiból válogattak, olyan képet is, amit ő, olyat is, amit a párja készített, de közös alkotásaik is bemutatkoznak a kiállításon. 

– A képek leginkább az emberről szólnak, az ember kapcsolatáról Istennel, a hittel, a természettel, egymással – kicsit már az Advent ünnepkörhöz kapcsolódva. Az alkotások egy része szakrális jellegű, de nem csak az. Pontosan azért a „Szavak helyett” a kiállítás címe, hogy ne kelljen megideologizálni dolgokat – se háborút, se betegségeket –, hanem az egymásra tekintés fontos. A képeket is ez alapján állítottuk sorba – mondta Oláh Erika zománcműves. Hozzátette: az egyik kiállított képük, a Világok harca arról szól, hogy annyi minden történik körülöttünk, ám ennek ellenére az a lényeg, hogy tudjuk fogni egymás kezét, várakozzunk a csendre, és segítsük egymást szeretetben.

A művészpár kiállítását Könyv István János grafikusművész, a Magyar Kultúra Lovagja nyitotta meg. A megnyitón közreműködött a Szekszárdi Ifjúsági Gitárzenekar Molnár Márta vezetésével. A tárlat december huszonegyedikéig tekinthető meg a Babits Mihály Kulturális Központ nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában