Kiállítás

2022.12.02. 16:20

Egy órát adtak magukból

Fotók, színes fényképek borítják Szekszárdon, a Garay Gimnázium földszinti folyosóján a falat, ott, ahol csütörtökön délelőtt, a nagy szünetben egy kiállítás nyílt.

Szepesi László

Posta Flóra 12. osztályos tanuló képeiből nyílt tárlat (Beküldött kép)

A Posta Flóra 12. osztályos tanuló képeiből álló tárlatot nyitotta meg Elblinger Ferenc tanár úr, aki szakavatottan értékelte az alkotásokat, hiszen maga is régóta fotózik. 

A délelőtti kiállításnyitót délután a gimnázium dísztermében Egy óra belőlünk címmel művészeti műsor követte. Ez már hagyományos hangverseny, mondta Heilmann Józsefné igazgató, sok évvel ezelőtt a hajdani garaysták, diákok, diákigazgatók kezdeményeztek. Ugyanis az alma mater diákjai közül nagyon sokan járnak zeneiskolába, fejlesztik tudásukat más művészeti stúdiumokon, de többen erről nem sokat tudnak. Ezért évente három alkalommal, tavasszal, október elsején, a Zene Világnapján és mint most is, az advent kezdetén bemutatkoznak.

Ezen az adventi hangversenyen, amelyet Naszladi Judit tanárnő szervezett, a dísztermet megtöltő közönség, szülők és diáktársak előtt a gimnázium negyedszáz, művészetekben jeleskedő diákja mutatta be tudását. Elhangzott vers, ének, játszottak zongorán, klarinéton, fuvolán. A művészeti iskolába is járók balett bemutatóját pedig a zeneiskola hegedűsei követték, akiknek a Mihalovics tanár úr vezette Prima díjas Bogyiszlói Zenekarral közös műsora nagy tapsot váltott ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában