Sajátos zenei kompozíciók

2023.02.24. 17:00

A Budapest Klezmer Band Szekszárdon koncertezik

A Budapest Klezmer Band ad koncertet március 6-án, hétfőn, a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében.

Mauthner Ilona

A Budapest Klezmer Band ad koncertet a a Babits Mihály Kulturális Központban.

Fotó: Makovics Kornél

A műsor hangulatára jellemző, hogy a sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek a cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újra fogalmazzák a klezmer zenét.

Bármely közönséget elszórakoztatnak földrajzi és műfaji határok nélkül: színházi előadások, könnyűzenei fesztiválok vagy komolyzenei koncertek kedvelőit egyaránt ámulatba ejtik.

Március 6-án, hétfőn 19 órától a szekszárdi közönséget igyekeznek meghódítani. A Purim – „zsidó farsang” – alkalmából szervezett koncert társszervezője a Szekszárdi Magyar – Izraeli Baráti Társaság.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában