Helytörténeti vetélkedő

2023.03.05. 15:40

Fontos, hogy pontosan ismerjük lakóhelyünket

Idén ismét megrendezték a már hagyományosnak számító helytörténeti vetélkedőt, amelyen Dunaföldvár általános iskolásai és gimnáziumi diákjai adhatnak számot helyismeretükről. A versenyt minden évben egy kulcsfontosságú eseményhez, a település várossá avatásának évfordulójához közeledve tartják, ami pedig idén sem volt másképp.

SZENTE PATRÍCIA/ DUOL

Összedugták a fejüket

Forrás: Facebook

A helytörténeti versenyen már több évtizede tehetik próbára magukat az iskolások. Csakúgy, mint az előző években, a dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtárban megrendezett vetélkedőre idén is izgatottan érkeztek a város általános iskolásaiból és gimnazistáiból alakult csapatok.

A verseny során számos érdekes, játékos feladatot kellett megoldaniuk a négy fős csoportoknak, felhasználva az évek során megszerzett ismereteiket Dunaföldvár gazdag jelenéről és múltjáról. 

Jövőre is izgalmas feladatokkal várják a diákokat Fotó: Facebook 

A március első napjára időzített vetélkedőn a fiatalok nem csak tudásukat csillogtathatták meg a változatos feladványok megfejtésével, de emellett mélyebben is megismerhették a települést, ahol élnek. A kiváló hangulatban telt vetélkedőn megoldott feladatokat később a zsűri értékelte, a helyezések pedig a következőképpen alakultak: harmadik helyen a Dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola csapata végzett, a dobogó második helyét a Magyar László Gimnázium diákjai foglalhatták el, az első helyet pedig szintén a Beszédes József Általános Iskolából érkezett éles eszű tanulói szerezték meg. 
Az idei vetélkedő sikeresen lezárult, jövőre pedig ismételten izgalmas feladatokkal várják majd a versenyzőket Dunaföldvár történelméről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában