Szekszárdi Gitárkvartett

2023.03.04. 11:59

Zene, irodalom és bor találkozása

Zenés irodalmi estre és borkóstolóra várja az érdeklődőket a Szekszárdi Gitárkvartett március 4-én, 18 órai kezdettel a Szombat Este a DBU-ban című rendezvényére.

TN

A Szekszárdi Gitárkvartett (Fotó: FB)

A programot a budapesti Strófa trió műsora indítja, majd Komjáthi Tamás borműves tart borkóstolót. Ezt követően a Szekszárdi Gitárkvartett ad koncertet. A megzenésített verseket éneklő Strófa trió műsorait a magyar és a világirodalom verseiből állítják össze, saját maguk által megzenésítve.

Az elmúlt években számos hazai fellépésen és fesztiválon vettek részt, illetve játszottak magyar közönség előtt többször Erdélyben, a Vajdaságban és Kanadában is. Programjukban a klasszikus és a kortárs irodalom versei egyaránt megtalálhatók. A Szekszárdi Gitárkvartett 23 éve alakult az akusztikus gitárzene népszerűsítése céljából.

Az alapítás óta 440 koncertje, fellépése volt, 2005-től Szekszárd Város kiemelkedő művészeti együttese, 2018-ban a „Tolna megyei művészetért” díj kitüntetettje. Műsorukon gitárművek – bármilyen zenei műfajban–, különböző népek hagyományos dallamai, egyházi zenék, könnyűzenék és jazz standard feldolgozások, valamint saját kompozíciók szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában