Programsorozat

2023.04.18. 20:18

Gyönki Wunderbar fesztivál német nyelven

Három napon vesz részt a Gyönki Német Nemzetiségi Egyesület az egész héten át tartó országos rendezvénysorozatban, a Wunderbar fesztiválban.

Brunner Mónika

Beküldött kép.

Az egyesület is a német nyelv hete keretében tartja meg programsorozatait a helyi közösségi házukban. A gyönki óvodások, általános iskolások, gimnazisták száztizenhatan az egyesület közösségi házában hétfőn már megismerkedtek a sváb ételek készítésével, kipróbálhatták tudásukat például a nudlikészítés során, valamint el is fogyaszthatták az elkészült finomságokat. 

A gyerekek óvodáscsoportjaikkal, osztályaikkal érkeztek, a nagyteremben interaktív feladatok várták őket. Például fénymásolt fényképek alapján sváb tájházakat kellett felismerniük, egy régi sváb család fényképén pedig meg kellett keresniük a hibát: lehet-e duplaterítés az ebédlőasztalon, ülhet-e a nagymama a főhelyre, mit mutat a fotón az óra, és pontban hánykor kezdett neki egy sváb család régen a közös ebédnek? A gyerekek minden állomáson német nyelven oldották meg a feladatokat. Anyák napjára is készültek gyerekek, felnőttek, fenyőtobozokat díszítettek. Részt vehettek még kreatív teadélutánon, ahová a Gyönki Német Nemzetiségi Egyesület tagjait is várták. 

– Az első napon igen nagy létszámú csoportok érkeztek hozzánk, a programsorozat nagyon tetszett a látogatóknak – tájékoztatta lapunkat Kemler Imréné, az egyesület elnöke. Hozzátette, hogy ezen a héten, a szerdai és pénteki napon is érkeznek hozzájuk óvodás- és diákcsoportok, valamint érdeklődők, akiket ugyanazon feladatsorok várnak, mint a hétfői programok résztvevőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában