Hagyományőrzés

2023.06.23. 12:14

Kezdetét vette a Sárközi Lakodalom programsorozat

A sárközi települések emlékművének koszorúzásával csütörtökön megkezdődött a „Sárközi Lakodalom" programsorozat – írta közösségi oldalán Horváth István, a térség országgyűlési képviselője.

TEOL

Fotó: Facebook/Horváth István

A nap házigazdája Decs volt, ahol délután és kora este a Lakodalmi ételek főzőversennyel folytatódott a program. A sárközi ízvilágú ételek kóstolása mellett a gyermekek részére népi játszótérrel készültek a szervezők, a színpadon sárközi hagyományőrző egyesületek léptek fel – írta a képviselő, aki gratulált színvonalas a szervezéshez Heberling Tibor polgármesternek. Hozzátette: „a Sárköz a hagyományok élő tárháza, vigyázzunk közösen kulturális örökségeire”.

Horváth István (j) és Zsikó Zoltán. Fotó: Facebook/Horváth István

Zsikó Zoltán, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke pedig arról írt bejegyzésében, hogy örömére szolgált, hogy a zsűri tagja lehetett a rendezvény részként megtartott nagyszabású főzőversenyen. „A díjazottakat közösen köszöntöttük Horváth István képviselő úrral, dr. Horváth Kálmán főispán úrral és Heberling Tibor polgármester úrral” – írta a közgyűlés alelnöke.

Mint azt korábban megírtuk, az idei sárközi lakodalmat, melynek Báta a házigazdája, június 22. és 25. között rendezik meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában