Megnyitó

2023.07.11. 19:54

Paradicsomi állapotok Miszlán

„A Paradicsom mint tudatállapot” címmel rendez kiállítást a Miszla Art Művésztelep július tizenötödikén szombaton a művésztelepen este hat órakor.

Brunner Mónika

„Vallásoktól és filozófiai irányzatoktól függetlenítve, avagy hogy bármelyiket is különösebben hangsúlyoznánk, az édenre, a paradicsomi állapotokra szinte minden társadalomban, a közösségekben egy emelkedett, kötöttségektől mentes, éber állapotként gondolunk. Feltételezünk egy olyan létállapotot, amelyre mi magunk és közösségeink is olyan vízióként tekinthetünk, ami talán már a jelenünket is meghatározza és akár ima, akár meditáció révén készülhetünk. Kisebb közösségeinkben képesek vagyunk előrevetíteni és aktívan tenni a paradicsomi tudatállapot életre hívásáért. Ez az előfeltevésünk." – írják többek között meghívójukban. 

A kiállító művészek: Esse Bánki Ákos, Gáspár Annamária, Gáspár Gyula, Horváth Lóczi Judit, Jakatics-Szabó Veronika, Kertész Attila, Majoros Áron, Mayer Éva, Oláh Sándor, Raunio B. Maria, Szenteleki Gábor, Szigeti G Csongor. A kiállítást megnyitja: Uszkay Tekla, művészettörténész, közreműködik a Hangszerelem Zenestúdió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában