Tv-ajánló

2023.11.15. 14:18

Sohasem tudjuk meg a valóságot

Máig sokakat foglalkoztat Hasfelmetsző Jack rejtélye, aki a XIX. század végi Angliában, egészen pontosan 1888 őszén London egyik nyomornegyedében, Whitechapelben szedte áldozatait. Számos feldolgozás készült a történetből a korabeli leírások alapján, ezek közül az egyik A pokolból című film Johnny Depp főszereplésével.

Révészné Hanol Erzsébet

Johnny Depp, a film egyik főszereplője

Forrás: Shutterstock

Ő alakítja Abberline ­felügyelőt, aki a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. A film alkotói nagyban törekedtek a pontosságra és a hitelességre, ezért például az utolsó holttest megtalálásakor a rendőrtiszt rendkívül pontos leírást ad a helyszínről, köszönhetően annak, hogy szavai az eredeti bün­ügyi jelentésből származnak. Korabeli képek és fotók alapján reprodukálták a helyszíneket és az áldozatok sebeit.

Az utolsó ismert áldozat esetében viszont eltekintettek ettől, a gyilkos ugyanis annyira kegyetlen módon végzett áldozatával, hogy ha azt filmre viszik, magasabb korhatár-besorolásra lett volna szükség. Mivel egy járőr az egyik helyszín közelében feltartóztatott, majd elengedett egy elegáns férfit, felmerült, hogy előkelő társaságból származik az elkövető. Ebbe az irányba megy el A pokolból nyomozása is, és hogy milyen eredményre jut, azt megtudhatja, aki megnézi a filmet. 

A pokolból, Film Café, 23.05. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában