TV-ajánló

2023.11.28. 11:22

Vannak dolgok, amikért érdemes harcolni

Bárki meg tudja változtatni a történelmet, ezt pedig mi sem mutatja jobban, mint A hazafi című film, amelyben egy amerikai farmer mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, aki egy csapásra a függetlenségi háborúban találja magát.

Farkas Eszter

Mel Gibson, a film főszereplője.

Forrás: Northfoto

Főszereplőnk, Mel Gibson, aki Benjamin Martin szerepében egy látványos és lélegzetelállító moziban mutatja meg az amerikai függetlenségi háborút egy apa és egy család szempontjából. A tragikus eseményeket – például legkisebb fiát elveszti –, amelyeket a hétgyermekes özvegy elszenved a háború miatt, szinte lehetetlen száraz szemmel végigkísérni.

Az igazán megható drámában olyan nagy nevek tűnnek fel, mint Heath Ledger, Joely Richardson, Jason Isaacs vagy Chris Cooper. A film rengeteg kérdést vet fel a nézőkben, például, hogy mit tennének, ha lerombolnák az otthonukat vagy fenyegetnék a családjukat? Ön hol húzná meg a határt? Vannak dolgok, amikért érdemes harcolni.

Ezt pedig A hazafi című film kiválóan prezentálja. Hab a tortán, hogy a zenei aláfestés is kiváló, ami John Williams-től egyáltalán nem meglepő. A film zenéjében sikeresen ötvözte a korabeli dalokat néhány modern témával. Ez annyira jól sikerült, hogy A hazafi Oscar-jelölést kapott a legjobb filmzenéért, a legjobb hangért és a legjobb operatőri munkáért is.

A hazafi, RTL III, 23.20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában