Tv ajánló

2023.12.29. 17:17

A Gladiátor küzd a nézőkért

Készül a Gladiátor folytatása, de addig is itt van az első rész, amely képes újra és újra képernyő elé szögezni a nézőt. Ridley Scott zseniális rendezése, Russel Crowe emlékezetes, valamint Joaquin Phoenix átütő alakítása örökre beírta magát a filmtörténelembe. Az pedig, hogy nem minden esetben követték hűen a történelmi eseményeket, még jót is tett az alkotásnak.

Révészné Hanol Erzsébet

Russel Crowe, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

A történet időszámításunk kezdete után 180-ban játszódik, amikor Marcus Aurelius császár halálával az egykor dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. A császár halála előtt ugyan megtette örököséül Maximust, a római generálist, hataloméhes fia, Commodus ellenében, ám ő mégis megkaparintja a hatalmat, és halálra ítéli Maximust. Földönfutóvá teszi, és a családját is kivégezteti.

Az egykori hadvezér rabszolgakereskedők kezére jut, akik eladják gladiátornak. Maximus szeme előtt már csak egyetlen cél lebeg: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét.

A Gladiátorral Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját, és a 2000-es év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmjét vitte vászonra. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus.

Gladiátor, Moziverzum, 21 óra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában