Tv-ajánló

2024.03.19. 18:35

Ebben az útvesztőben nem lesz jó választás

Különleges sci-fit ismerhettünk meg 2014-ben. Egy csapat hordába verődött tinédzser egy tisztáson élt körülzárva egy labirintusban, amibe ha valaki bement nem biztos, hogy élve tért vissza.

Farkas Eszter

Dylan O'brien, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Majd felbukkant a megmentőjük, egy fiú - Thomas (Dylan O'brien) -, hogy kimentse a csapatot a labirintusból, és megbuktassa azt a kormányt, amely megakadályozta őket abban, hogy betöltsék igazi életcéljukat, a túlélést.

2015-ben az ugyanebben a labirintusban rekedt tinédzserekből álló banda végre eléri a célját, hogy megbuktassa a WCKD-t – azt az ügynökséget, amely irányítani próbálta őket, és arra próbálta használni, hogy saját személyes hibridhadseregét építse fel a világ lerombolására. 

Három évvel később, 2018-ban a WCKD újra itt van, de ezúttal egy lány megváltoztathatja a fiatalok sorsát. Thomas, a tinédzser fiú, aki segített a barátainak megszökni az útvesztőből, most a végső döntés előtt áll, hogy feladjon valami oly értékeset, ami a végét jelentené a harcnak - a vérét, hogy megváltoztassa a világ mutációját.

A Halálkúra „Az útvesztő” trilógia harmadik és egyben utolsó része, amelynek középpontjában egyértelműen az immunis tinédzserek állnak, akiktől milliók sorsa függ most a világban. Az ő döntésük, hogy mit választanak ebben a szörnyű helyzetben.

A film olyan morális dilemmát vet fel, amit érdemes több szempontból is megvizsgálni. Mély mondanivalója mellett pedig garantáltan végigizguljuk majd a sorozat összes részét elejétől a végéig.

Az útvesztő: Halálkúra, Mozi+, kedd, 23.30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában