TV ajánló

2024.04.17. 17:00

Azt a bizonyos másnapot sokan ismerjük

A legtöbb kiváló vígjáték alapvető igazságokon alapul, sok humort találunk saját emberi tragédiánk megvilágításában.

Farkas Eszter

Zach Galifianakis, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

A hivatal című sorozat például azért vicces, mert mindannyian dolgoztunk már ilyen típusú munkahelyen, elviseltük ezt a fajta főnököt, és szenvedtünk a monoton mindennapi unalomtól. 
Todd Phillips trilógiájának, a Másnaposoknak a címe igen találó: ugyanis az első rész már eleve egy borzalmasan balul sikerült vegasi legénybúcsúval kezdődik, ahol a vőlegény megmagyarázhatatlan módon eltűnik, és senki sem emlékszik semmire. 

A legtöbb pasinak volt már ilyen estéje, bár talán nem ilyen szélsőséges (itt a vígjátéki túlzás erősen játszik). A Másnaposok azért vicces, mert ezt a kulturális rituálét – egy amerikai hagyományt, olyasvalamit, amihez szinte mindannyian tudunk kapcsolódni – veszi alapul, és életszerűen mutatja be annak utóhatását. Legénybúcsús filmekből nem szűkölködünk, a műfajnak (ha valóban műfaj) valószínűleg a Tom Hanks-filmmel kellett volna kezdődnie. 

A Másnaposok című film azonban bölcsen inkább a másnapot tanulmányozza, mint magát a legénybúcsú napját, ami azért viccesebb, mert a cselekmény visszafelé, giccses flashbackek nélkül is működik, és a kérdéses este nagy része a képzeletünkre van bízva.

Másnaposok 3, RTL III, 21 óra 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában