Teol.hu podcast

2024.05.20. 18:00

Fedorka – Sosevolt Versnap Szekszárdon

Idén már tizenkettedik alkalommal rendezték meg Szekszárdon a Fedorka – Sosevolt Versnap Országos Találkozót. A Csizmazia Alapítvány azzal a céllal indította el ezt a programot, hogy lehetőséget nyújtson a találkozásra, ismerkedésre azon fiataloknak és tanáraiknak, felkészítőiknek, akik szeretik az irodalmat, a novellákat és a szép verseket.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Csizmazia Ferencné, a Csizmazia Alapítvány elnöke a Teol podcast stúdiójában

Csizmazia Ferencné, a Csizmazia Alapítvány elnöke volt a HírFm magazinműsorának vendége, aki elmondta, a Versnap első fordulójára az ország számos pontjáról érkezett nevezés, közel négyszázan küldték be a felvételeiket. Az előzsűrinek nem volt könnyű dolga. Az országos döntőbe százhuszonegy versmondó fiatalt hívtak meg, közülük száztizennyolcan jelentek meg a Fedorka - Sosevolt Versnap Országos Találkozó döntőjén a Babits Mihály Kulturális Központban. 

Csizmazia Ferencné tanítványaival a keszthelyi Helikon egyfordulós tehetségkutató versenyen is részt vett, ahol a Szekszárdi Garay János Gimnázium, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium és a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium tanulói képviselték Tolna vármegyét idén április végén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában