Tv-ajánló

2024.05.19. 18:45

Letaglózó Brendan Fraser visszatérése A bálnában

Oscar-díjas alakítással tért vissza a vászonra, és már a tévécsatornákra is Brendan Fraser.

Révészné Hanol Erzsébet

Brendan Fraser, a film főszereplője (Fotó: Shutterstock)

Brendan Fresar nagy visszatérése A bálna a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. A színész több évnyi kihagyás és számtalan megpróbáltatás után vállalt ismét szerepet nagyjátékfilmben. Charliet, a 270 kilós, visszahúzódó angoltanárt alakítja Oscar-díjat érdemlően. Játékát és az alkotást már bemutatásakor álló ováció fogadta a cannes-i filmfesztiválon. A taps a rendezőnek, a lélek bugyraiban járatos Darren Aronofskynak is szólt.

A történetben Charlie megpróbál újra kapcsolatba kerülni 17 éves lányával, Ellie-vel, akivel akkor távolodtak el egymástól, amikor elhagyta a családját a szeretőjéért, egy másik férfiért, aki később meghalt. Charlie ezután a fájdalom és a bűntudat miatt korlátlanul falni kezdett, mígnem olyannyira meghízott, hogy már képtelenné vált elhagyni az otthonát.

A bálna később a torontói és a londoni filmfesztiválon is sikert aratott, de nem csak a fesztiválokon, a mozikban is tarolt: a hivatalos észak-amerikai bemutatót követően 2022 december elején megdöntötte a legjobban nyitó limitált forgalmazású film rekordját, majd jött a Golden Globe- és az Oscar-jelölés.

Fraser azóta Martin Scorsese legújabb filmjében is feltűnt Leonardo DiCaprio és Robert De Niro oldalán. Szóval, valóban jól sikerült a visszatérés.

A bálna, Paramount Network, vasárnap, 22 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában