U18-as kosár Eb

2017.08.05. 20:32

Győzelemmel kezdtek Gereben Líviáék

Gyakorlatilag végig irányították a mérkőzést a mieink, bár a végére csökkent a különbség.

TEOL/kezdo5.hu, fotó: fiba.com

U18-as női Európa-bajnokság, A-divízió, csoportkör

Magyarország – Törökország 67-55 (18-10, 21-12, 15-12, 13-21)

Magyarország: Lelik 11/9, Pusztai 5/3, Mérész 5, Gereben 17, Juhász 10/3 cserék: Boros 2, Kányási 6, Karagits 1, Dúl -, Czukor 4, Kovács 4, Varga K. -

Gereben pontjaival és kemény magyar védekezéssel vette kezdetét a mérkőzés, öt perc alatt összesen három egységet engedélyezett válogatottunk, jött is a török időkérés. Ez sem segített rajtuk, továbbra is nagyon aktívan kosárlabdázott a magyar együttes, hamar tíz pont fölé nőtt a különbség, egyben volt a védekezés, a kulcsjátékosok pedig hozták magukat, így egyértelmű fölénybe kerültek a mieink. A második játékrészben tovább nyílt az olló, Lelik Réka rendkívül sokoldalúan játszott (két negyed alatt 11 pontig, 10 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott), de mellette Gereben és Juhász is szép statisztikákat hozott: mindennek eredménye egy magabiztos, fölényes 37-22-es vezetés volt a nagyszünetben. 

A fordulás után sem engedte vissza a meccsbe ellenfelét a magyar válogatott, végig irányította a játékot és menedzselte a helyzetet – remek szériával nyitotta a gárda a harmadik negyedet, onnantól pedig nem volt miről beszélni. Végül mindenki pályára lépett a mieinknél és a záró etapban már csak a különbség volt kérdéses: Czukor ugyan kipontozódott, de ez sem számított, csapatunk magabiztos (bár a végére csökkent a különbség) győzelemmel indította a soproni A-divíziós Eb-t.

forrás: kezdo5.hu

A KSC Szekszárd fiatalja, Gereben Lívia végig remekül játszott, csapat legjobbja volt. Összesen tizenhét pontig, négy lepattanóig, két gólpasszig, egy lopásig és egy blokkig jutott a közel 19 perc játékideje alatt, tette mindezt 60 százalékos mezőny mutatóval, s mindössze kétszer adta el a játékszert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!