Labdarúgó NB III.

2017.08.12. 08:07

Sikerre éhes csapat a UFC, rakkolós csapatot ígér a paksi tréner

Hétvégén megkezdődik az NB III-as focibajnokság 2017-2018-as idénye, a Közép-csoportban a Szekszárdi UFC a nyáron nagy bevásárlást tartó, újonc Tiszakécske otthonában kezdi a pontvadászatot, míg a Paksi FC II Mórahalomra utazik..

Balázs László

A megyeszékhely csapatánál többen távoztak, mint érkeztek. Érzékeny veszteség lehet a kapus Pokorni Péter (Ajka) és Puskás Gábor (Pécsi MFC) eligazolása. A csatár Havasi Dániel Vácon futballozik tovább, a középpályás Horvát Gábor és Márkvárt Patrik Kozármislenyben folytatja, és nem marad az UFC-ben a régóta sérüléssel bajlódó védő, Szabó Milán sem, őt a Komló szerződtette. A felnőtt keretet érintő hír, hogy Horváth Bálint az NB III-asok kapusedzője lett, Koch László klubigazgatóként tevékenykedik tovább. Alacsonyabb osztályban játszik tovább Rátkai Gábor (Bátaszék), Lerch Marcel (Bátaszék), Cseh Tibor (Szedres), Ranga Máté (Tolna) és Nánási Attila (Tolna).

A szekszárdiak gólvágója, Fejes Péter (a labdával) Bata Csongor személyében gólerős társat kapott maga mellé Fotós: Makovics Kornél

A sárga-feketék három labdarúgóval kötöttek szerződést: a kapus Filipánics Bálint az NB II-es BFC Siófoktól, a középpályás Turi Tamás Szentlőrincről, a csatár Bata Csongor pedig az ETO FC Győrtől érkezett. Utóbbi focistáról tudni kell, hogy a 2015-2016-os szezonban vállán vitte a remeklő Komlót, 29 találkozón 16 gólig jutott a baranyai gárdában. A szakvezetés bízik benne, hogy egy nem túl jól sikerült év után Szekszárdon megtalálja a góllövő cipőjét, Fejes Péterrel kiegészítve egymást sok örömet okoznak majd a szurkolóknak.

– Úgy érezzük a felkészülésünk rendben volt, jó formában várjuk a bajnoki rajtot – szögezte le Kvanduk János, a szekszárdiak vezetőedzője. – A mérkőzések aztán majd eldöntik, hogy sikerült az előszezonunk. Jó társaság jött össze, sikeréhes labdarúgókkal, mindhárom érkező komoly erősítést jelent. A felkészülési összecsapások során a játékunkkal elégedett voltam, igaz, mindkét kapu előtt lehetnénk sokkal határozottabbak. Az előjelek és a látottak alapján akár meglepetés(ek)re is képesnek érzem a társaságot. 

A szakvezető kiemelte, a Pécsi MFC, Dunaújváros, SZEOL, Tiszakécske négyest tartja a legerősebbnek. A Duna Aszfalt cégcsoport által támogatott Bács-Kiskun megyei alakulat komoly anyagi lehetőségekkel a pontvadászat favoritja közé emelkedhet.

– Van hová fejlődnünk, de kellően erősnek tartom együttesemet ahhoz, hogy az élcsapatokkal is versenyre keljünk – folytatta az edző. – Lényegesen jobb szereplést várok, mint amilyet az elmúlt években produkált a klub. Ha nem így történne, az csalódás lenne. Öt-hat alakulat esélyes a bajnoki címre, mi szeretnénk ott folytatni, ahol júniusban abbahagytuk.

Akkor az UFC hét veretlenül megvívott meccsel – köztük a Szigetszentmiklós és Dunaújváros elleni bravúrgyőzelmekkel – zárta a pontvadászatot…

Az UFC edzőmeccseinek eredményei

Szekszárdi UFC–BFC Siófok (NB II) 0–5. HR-Rent Kozármisleny (NB III)–Szekszárdi UFC 2–2. Gól: Csigi, Fejes. Jánoshalmi FC (megye I.)–Szekszárdi UFC 2–3. Gól: Hegedűs Márk 2, Ihos Ádám. Szentlőrinc SE (NB III)–Szekszárdi UFC 2–2. Gól: Turi T., Csigi. Szekszárdi UFC–Paksi FC II. (NB III) 1–2. Gól: Károly V. Erzsébeti Spartacus MTK (NB III)–Szekszárdi UFC 1–0. Szekszárdi UFC–Jánoshalmi FC (megye I.) 5–1. Gól: Kozics 2, Bata, Nagyváradi, Csigi. Kaposvári Rákóczi FC (NB III)–Szekszárdi UFC 4–3. Gól: Bata 2, Fejes.

 

Jól szerepelt a legutóbb befejeződött NB III-as idényben a Paksi FC második számú alakulata. Ezt nem sok élvonalbeli együttes második sora mondhatja el magáról. Az Újpest, a DVSC-DEAC és a Videoton kiesett, a Ferencváros visszalépett. A Bp. Honvéd-MFA, a Puskás Akadémia, az MTK és a Diósgyőri VTK mellett a paksiak büszkélkedhetnek azzal, hogy várakozáson felüli szerepléssel öregbítették a klub jó hírét.

Az előző szezont az előkelő hatodik helyen zárta a zöld-fehér alakulat.

A nyáron nem nagyon változott Osztermájer Gábor edző kerete, Jelena Richárd Csákvárra, Szalai András Dorogra, Kesztyűs Barna Nyíregyházára került kölcsönbe. Két játékost igazoltak a paksiak: Adamcsek Máté a Ferencvárostól érkezett, a klub korábbi középpályása, Nagy Richárd pedig a SZEOL-tól kölcsönből került vissza.

Az előző szezonban 15 gólt szerző Jelena Richárdot (fehér mezben) nem lesz könnyű pótolni Pakson

Komoly bajnokság elé nézünk. A Közép-csoport erős, legalább hat csapat szeretné megnyerni a bajnokságot, és több kiugrásra kész gárda is a 16-os mezőny tagja – latolgatta az új évad esélyeit Osztermájer Gábor. – A felkészülést július 10-én kezdtük. A csapat gerince maradt, de a klub több tehetséges játékost – a fejlődésük érdekében – kölcsönadott NB II-es csapatoknak. A helyüket a keretben ifjúsági korú játékosokkal töltöttük fel. A csapat négy részből áll össze. Az NB I-es gárda fiatal játékosaiból, és van egy helyi kötődésű csoport, akik a csapat vázát alkotják. A következő halmazba az ifik tartoznak, és talán a legkisebb egységet az NB I-ből visszajátszók képviselik majd. Pedagógiai és szakmai szempontból is minden évben nehéz feladat a több helyről érkező játékosokat úgy pályára küldeni, hogy csapatként funkcionáljanak. Ezért nagyon fontos a közös nyelv, de alapvető lesz a kollektív fül. Próbálunk abban a stílusban játszani, mint felnőttcsapatunk, hogy a játékosoknak ne legyen gondjuk az átállással. Mindenkinek tudnia kell, hogy mi lesz a feladata a pályán. Az edzések mindig a játékrendszernek megfelelő gyakorlatokból állnak. Ezeket a sablonokat hétvégén a focistáknak kell megtölteni tartalommal. Azt, hogy hogyan sikerült a felkészülésünk, az eredmények fogják eldönteni. A labdarúgók keményen dolgoztak, amit szakmailag terveztünk a nyárra, azt végrehajtották.

A vezetőedző egy hajtós, rakkolós gárdát ígér a szurkolóknak.

– Elképzelhetetlenek tartom, hogy egy fiatal játékos ne tegye oda magát. A Paksi FC-hez és a közösséghez való kötődést minden játékosnak éreznie kell. Ellenkező esetben nincs helye az egyesületben. Azt nem tudom megígérni, hogy minden meccset megnyerünk, de nagyon szeretném, hogy a drukkerek elégedettek legyenek teljesítményünkkel – folytatta a szakvezető. – A csapatnak és a játékosoknak folyamatosan fejlődni kell. A helyezést tekintve középmezőnybe várom a társaságot olyan magabiztossággal, hogy közben egyre több fiatal játékosnak tudjak lehetőséget adni. Tavaly több élvonalbeli klub második csapata is elvesztette NB III-as tagságát, mi szeretnénk ezt elkerülni.

A Paks edzőmeccseinek eredményei

Paksi FC II.–Dunaharaszti MTK (NB III) 3–1. Gól: Nagy R. 2, Vlasics. Szekszárdi UFC–Paks II. 1–2. Gól: Simon M., Daru. Paks II.–Szentlőrinc SE (NB III) 3–2. Gól: Simon M. 2, Daru. Ferencvárosi TC U19–Paks II. 0–1. Gól: Fejős. Kecskeméti LC (megye I)–Paks II. 4–1. Gól: Nagy R. Paks II.–Erzsébeti Spartacus MTK (NB III) 2–1. Gól: Simon M., Bagó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!