KSC Szekszárd

2017.09.26. 11:30

Hideg fejre és forró szívre lesz szükség ma a Montpellier ellen

Bárhogy is alakuljon a Lattes Montpellier elleni párharc, az Atomerőmű KSC Szekszárd már mindenképpen győztes. Ha nem jön össze az Euroliga főtáblájára jutás, akkor az Európa Kupában folytathatják Djokics Zseljko tanítványai.

Rónai Gábor

– Kedden történelmet írhatnak! Hevesebben ver a szíve?

Djokics Zseljko szeretne tapsolni csapatának
Fotós: Makovics Kornél

– Fennállása óta valóban nem vívott még ilyen fontos meccset a klub, de a lányok már az elmúlt szezonnal is történelmet írtak – felelte Djokics Zseljko a hétfő délelőtti edzés után. – A szekszárdi női kosárcsapat sosem végzett még élen a magyar bajnokság alapszakaszában, és sosem játszott korábban bajnoki döntőt. Ebben az évben mindkettő megadatott, és mindkettő óriási élmény volt vezetőnek, edzőnek, játékosnak és szurkolónak egyaránt.

– Azért az Euroligában debütálni, még ha ez csak egy selejtező is, mégiscsak a csúcs!

– Az biztos, hogy ilyen rangos kupasorozatban, ilyen kiváló játékosokat felvonultató csapattal még nem játszott a KSC, mint amilyen a francia ezüstérmes Montpellier. Komoly euroligás múlt van a hátuk mögött, ráadásul nyáron kiváló kosarasokat igazoltak. Az olasz válogatott hátvédje, Giorgia Sottana, vagy a lengyel center, Ewelina Kobryn egyaránt első számú játékosnak számítottak korábbi csapatuknál. Utóbbi ráadásul a török Fenerbahcével megnyerte már az Euroligát, az amerikai Phoenix Mercury-val pedig a WNBA-ben szerzett bajnoki címet.

Ők kezdhetnek a két csapatban az EL-selejtezőn

Női Euroliga, selejtező a főtáblára jutásért. Atomerőmű KSC Szekszárd–Basket Lattes Montpellier (francia). Szekszárd, városi sportcsarnok, kedd, 18 óra. Regisztrációs jeggyel ingyenes a belépés. A várható kezdőötösök. KSC Szekszárd: Studer Á. (Oblak), Theodoreán, Erkic, McCall, Krnjics. Montpellier: Lardy, Sottana, Baer, Sacko, Kobryn. A visszavágót október 3-án, 20 órakor játsszák Montpellierben.

– Félelmetesen hangzik!

– Reálisnak kell lennünk. Nem vagyunk Superman-ek, aki repülni tud, a földön kell maradnunk. Egy kicsit talán korai is számunkra ez a találkozó, mert még nem vagyunk csúcsformában, még nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy eljussunk arra a szintre, ahová szeretnénk. Sajnos keveset tudtunk teljes csapattal edzeni. Amerikai légiósunk, Erica McCall csak két hete érkezett, a két szlovén válogatottunk, Maja Erkic, Teja Oblak, valamint a fiatal Kiss Virág is sérüléssel bajlódott. Oblak még hétfőn is Budapesten volt orvosi vizsgálaton. De nem szeretnék panaszkodni, nem szeretnék kifogásokat keresni. Akik végigcsinálták az edzéseket, azok fognak játszani, ők lesznek az én Jordan-teamem.

– Mit remélhetünk?

– A franciák is az építkezési fázisban vannak, annyi előnnyel, hogy ők már egy hónapja teljes csapattal dolgozhatnak. A rutin, a tapasztalat mindenképpen mellettük szól, úgy is mondhatnám, hogy ők jelentik a múltat az Euroligában. Remélem, hogy a mi fiatal csapatunk pedig a jövőt jelenti. Alaposan kielemeztük a riválist, mindent tudunk róluk, tisztában vagyunk vele, hogy mit kell játszanunk. Harcosnak, bátornak kell lennünk, mert csakis így érhetünk el olyan eredményt, amit remélünk. Úgy is fogalmazhatnék, hogy hideg fej és forró szív kell majd. De azért közben legyen ott a mosoly az arcokon. Azt szeretném, hogy a lányok élvezzék ki a párharc minden pillanatát. Nagyon megdolgoztak érte, hogy idáig eljuthassanak. 

– A hangulatra nem lesz panasz, a hírek szerint ismét telt ház lesz a csarnokban!

– Fantasztikus érzés tudni, hogy ilyen sok szurkoló áll mögöttünk, ennyien buzdítanak bennünket. Csak annyit szeretnék üzenni nekik, hogy jöjjenek minél többen, és élvezzék, amit látnak. Mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy jól szórakozzanak. Amit tudunk, azt kiadjuk magunkból, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Ha netán nem sikerülne a bravúr – mert ez is benne van a pakliban –, akkor sem leszünk elkeseredve, hiszen néhány nap múlva ott lesz a visszavágó, amin újabb lehetőség kínálkozik a javításra. Mi ezt a párharcot nem tudjuk elveszíteni, hiszen azzal, hogy nemzetközi meccset játszhatunk, már nyertesek vagyunk. És ha nem jön össze az Euroliga-főtábla, akkor ott lesz számunkra az Európa Kupa. Így, vagy úgy mindenképp maradunk Európában!

Kemény csatát vár a franciák vezetőedzője

„Biztos vagyok benne, hogy rengeteg szurkoló lesz kint a sportcsarnokban, és fantasztikus lesz a hangulat – mondta Rachid Meziane, a Montpellier vezetőedzője. – Remélem, hogy elbírjuk majd a nyomást. Kíváncsian várom a találkozót, hiszen új csapatot építünk, nagyon fontos lesz, hogy végig koncentráltan, nagy odafigyeléssel tegyük a dolgunkat. Tisztában vagyok vele, hogy a Szekszárd is nyerni szeretne, ahogy nekünk is ez a célunk. Jó meccsre, kemény csatára számítok.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!