férfi nb i/b kosárlabda

2017.09.27. 16:21

Nagy előnyéből öt pontot megtartott a BKSE

Tizenöt perc után már 24 egységgel mentek a völgységiek, a végén mégis volt miért izgulni.

Berg Sándor

Tömösváry Máté sérülése nem volt súlyos, így ő igen, Jilling László viszont nem volt ott a Bonyhádi KSE Békés elleni bajnokiján.

Somogyfoki Péter triplája már a mérkőzés legelején megadta az alaphangot a völgységieknek, a kezdeti lendület pedig a 15. percben érte el csúcspontját, amikor 40–16-os hazai előnyt mutatott a zombai sportcsarnok eredményjelzője. „Megnyomtuk a mérkőzés elejét, jó védekezés után gyors indításokból szépen léptünk el ellenfelünktől” – kezdte értékelését Morgen Frigyes. – A tervünk az volt, hogy úgy indítsuk a második félidőt, ahogy az elsőt kezdtük, de hiába. Nem ízlett a békésiek egész pályás letámadása, nálunk pedig akkor nem volt olyan játékos, aki vállára tudta volna venni a csapatot – tette hozzá a bonyhádiak vezetőedzője.

A tavaly még a völgységieket erősítő Adebayo Osiyemiék fokozatosan dolgozták le hátrányukat, egy perccel a vége előtt a szerb Daniel Krstics triplájával két pontra jöttek fel a vendégek (82–80), fordítani viszont már nem tudtak. – Saját dolgunkat nehezítettük meg, ennek ellenére a győzelem nem forgott veszélyben – jegyezte meg Morgen Frigyes. Ez elsősorban a Tömösváry Máté (13 pont, 10 lepattanó), Faragó Péter (18 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó), Somogyfoki Péter (20 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) hármasnak volt köszönhető.

NB I/B, Piros csoport, 2. forduló. Bonyhádi KSE–Calle Pubfood Békés 85–80 (28–14, 17–20, 21–18, 19–28). V.: Varga Z., Maár, Reisz. Bonyhád: Somogyfoki P. 20/6, Baki S. 10/3, Gébert A. 5/3, Tömösváry 13/3, Somogyfoki Sz. 9. Csere: Faragó 18/6, Gombos 8/6, Kovács B. 2, Pechár.

A bonyhádiak ma a PVSK-Kronosz Kiadó vendégei lesznek a harmadik fordulóban (19 óra), pénteken pedig a Nagykőrösi Sólymok KE-t fogadják Zombán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!