asztalitenisz

2017.12.19. 12:06

Egy szoros vereség is belefér, de nyerni akar a Szekszárd AC

Igazából egy 3:2-es vereség is elég lenne a Szekszárd AC-nek a továbbjutáshoz ma este a női Bajnokok Ligájában, de Szily György és Türei Ferenc együttese nyerni szeretne a francia ALCL TT Grand Quevilly ellen.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Idegenben már sikerült, így felettébb jó helyzetben várja a megyeszékhely sportcsarnokában 17 órakor kezdődő összecsapást az SZAC. Már csak azért sincs idegeskednivalója a hazai együttesnek, mert legjobbja, a friss világranglistán 11. helyen álló Cseng I-Csing is bevetésre kész.

Mi több, a tajvani lány már tegnap is Szekszárdon készült, s ez azért más helyzet, mintha szinte a repülőtérről esne be az összecsapásra.

„Vasárnap is és hétfőn is készültünk, győzelmet várunk – mondta Türei Ferenc klubmenedzser. – Bár egy szoros vereség is beleférhet, számomra csak a győzelem az elfogadható. Cseng I-Csing mellett Madarász Dóra, Polina Mihajlova és Ruta Paskauskiene vár bevetésre.

Várjuk a szurkolókat este öt órára a szekszárdi sportcsarnokba!” – zárta.

A francia együttes aligha fogja meglepni a Szekszárdot, ráadásul a hírek szerint nem tart a Grand Quevilly-vel a koreai Hayeong Kim, aki a csapat első számú játékosának számít. Itt lesz ugyanakkor az a svéd-kínai Li Fen, aki korábban két évig erősítette a Szekszárd AC-t – most ellenfélként áll asztalhoz. Mellette a spanyol Galia Dvorak, valamint a szlovák Barbora Balázova fog játszani.

Női Bajnokok Ligája, C csoport, 6. mérkőzés. Szekszárd AC–ALCL TT Grand Quevilly. Szekszárd, városi sportcsarnok, kedd, 17 óra. A találkozóra a belépés ingyenes!

A csoport állása az utolsó mérkőzés előtt: 1. Dr. Casl 8 pont (12:2), 2. Szekszárd AC 4 (3:7), 3. ALCL TT Grand Quevilly 3 (3:9).

Imre a csúcson

A nőknél a szekszárdi Imre Leila nyerte a magyar asztalitenisz történetének legmagasabb összdíjazású tornáját, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban rendezett Versenyek versenyét. Mindketten egymillió forintot kaptak sikerükért. Imre a döntőben az Erdért játékosát, Ambrus Krisztinát verte meg 4:1-re. Ambrus az elődöntőben a másik szekszárdit, Madarász Dórát búcsúztatta, aki végül a bronzmérkőzésen simán, 4:0-ra lelépte a statisztikás Fehér Orsolyát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!