sakk

2017.12.20. 12:46

Lépéshátrányba került az ASE a bajnoki címért zajló harcban

Címkék#ASE (sakk)

Szoros meccsen 7:5-ös vereséget szenvedett az ASE Paks a DVTK-tól az NB I-es csapatbajnokságban.

Rónai Gábor, Fotó: Molnár Gyula

A tizenkét parti közül tíz remivel zárult, Constantin Lupulescu Almási Zoltántól, Lizák Péter pedig Bérczes Dávidtól kapott ki, ez döntött.

Hogy a vereség mit jelent a folytatást illetően, most még nem tudni, de az biztos, hogy a bajnoki címhez le kell győzni a kanizsaiakat.

„Igazából két egyenrangú csapat meccse volt ez, így is, úgy is eldőlhetett volna – összegzett Gosztola István, a paksiak csapatvezetője. – Kicsit pechesek voltunk, volt két gyalogelőnyös partink. Almási Zolit senkinek sem kell bemutatnom, ő egy klasszis, akinek nem remeg meg a keze a döntő pillanatokban. A dobogós helyünk megvan, most lépéshátrányba kerültünk, már ami a bajnoki címet illeti, de ha legyőzzük a Nagykanizsát, akkor bármi lehet. Mindent elkövettünk a Diósgyőr ellen, most így alakult” – zárta Gosztola István.

NB I, Szabó László csoport, 4. forduló. DVTK–ASE Paks I. 7:5. Eredmények: Almási Zoltán–Constantin Lupulescu 1:0, Aleksandr Rakmanov–Berkes Ferenc döntetlen, Jurij Kuzubov–Mircea Parligras döntetlen, ifj. Héra Imre–Papp Gábor döntetlen, Szabó Gergely András–Nikola Sedlak döntetlen, Yannick Pelletier–Ács Péter döntetlen, Antal Gergely–Vladislav Nevednichy döntetlen, Korpa Bence–ifj. Fodor Tamás döntetlen, Kozák Ádám–Szabó Krisztián döntetlen, Bérczes Dávid–Lizák Péter 1:0, Martin Nayhebaver–Lázárné Vajda Szidónia döntetlen, dr. Medvegy Nóra–Krstulovics Alex döntetlen.

A 4. forduló további eredményei: Aquaprofit Nagykanizsa I.–HÜSI SC 10.5:1.5, Aquaréna Kőbánya SC–Duocor Makói SVSE 6:6, Pénzügyőr SE–MTK Budapest 6:6, HVSE Infraplan–Dunaharaszti MTK 6:6.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!