futsal

2018.05.15. 13:53

Izgalmas büntetőpárbaj után a Tolnáé lett a bronz

Ahogy az első összecsapást, úgy a másodikat is büntetőkkel nyerte meg a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs női futsalcsapata, ezzel 2–0-s összesítéssel szerezte meg a bajnoki bronzérmet az Agenta Girls Szekszárd FC előtt.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Tipikusan olyan mérkőzést játszott a Tolna-Mözs és a Szekszárd, amelyet hosszú órákig lehetett volna csodálni. Az alaphangot a szekszárdi szurkolók teremtették meg a Himnusz eléneklésével és azzal, hogy szinte hazai hangulatot teremtettek övéiknek vasárnap este a tolnai sportcsarnokban.

Ganczer Hajnalkáék ezt meg is hálálták, már a pálya közepén letámadták a Tolnát, ami látszólag nem is ízlett a hazaiaknak. A gyors vezetés mégis Varga Adél és Ősz Csenge meg nem értéséből született. Sokként érte ez a találat a vendéglátókat, akik hosszú percekig nem tudtak felocsúdni belőle.

Ha kicsit pontosabban játszanak Horváth Katalinék, akár a mérkőzést is eldönthették volna az első félidőben, de, ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A tolnaiak csapatkapitánya valamit jóvá tett korábbi hibájából, egy begyakorolt szabadrúgáskombináció után Varga góljával jött az egyenlítés.

Ahogy a vezető találat a Tolnát, úgy az egyenlítő a Szekszárdot fogta meg. Az amúgy is pörgős meccs a félidő hajrájára megélénkült, a helyzetek mellett férfias ütközetektől sem volt mentes a mérkőzés. Egy-egy ilyen ítéletet Tóth Ferenc, a hazaiak edzője rezignált arccal nézett végig, a másik oldalon kollégája igen hevesen mutatta ki nemtetszését. Micskó Márk egyébként is az egész mérkőzésen együtt élt a játékkal, hol tüzelte, hol nyugtatta övéit.

A második húsz perc is feszült légkörben zajlott, a gyors gólváltás után a vendéglátók egyre többször jutottak el a kapuig, de az utolsó passzba vagy lövésbe rendre hiba csúszott. Tipikusan olyan meccset játszott a két csapat, ahol, ha hajnalig játszanak, sem születik újabb gól.

A két kapus ihletett formában védett, sem Hargas Annamária, sem Ősz Csenge eszén nem tudtak túljárni a rivális játékosai, így szekszárdi találkozóhoz hasonlóan (2–2) ezúttal is büntetők döntöttek.

Ahogy két héttel korábban, úgy most is a Tolna bírta jobban idegekkel a végét (a büntetőket Üveges, Horváth H., Varga A. és Szalkai, illetve Horváth K., Hargas és Megyes lőtte be), ezzel a Magyar Kupa-elsőség mellé begyűjtötte a bajnoki bronzérmet is, ami azért is nagy szó, mert a szezon második felét ukrán légiósaik nélkül játszották végig.

A Szekszárd pedig két dobogós hely után (2015/2016-ban bronz, tavaly ezüst) ezúttal lecsúszott az éremről.

Női NB I, a 3. helyét, 2. mérkőzés

Brandmission-Artifex Tolna-Mözs–Agenta Girls Szekszárd FC 2–2 (1–1). Büntetőkkel: 4–3. Tolna, 200 néző. V.: Dobai (Kócsó, Brezovai).

Tolna-Mözs: Ősz – Horváth H., Kaiser, Varga A., Üveges. Csere: Farkas K., Szalkai, Folk Zs.

Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Buchmüller, Horváth K. Csere: Lelovics, Kágyi, Fábián R., Bachmann, Mekl.

Gól: Varga A. (14.), Szalkai (23.), illetve Ganczer (2.), Horváth K. (21.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!