Női futsal

2018.05.11. 09:54

Vasárnap eldőlhet a bronzérem sorsa

Egy héten keresztül egy cél­ért küzdöttek a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs és az Agenta Girls Szekszárd FC női futsalosai, de vasárnap két órára félre­teszik a barátságukat. Ha Varga Adélék otthon is legyőzik Horváth Katalinékat, megszerzik a bronzérmet, ha kikapnak, Szekszárdon jön a mindent eldöntő csata.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Az nem kérdés, hogy a magyar női futsalnak jót tett a moszkvai Győzelem Napi Torna, ahol, ha pont nélkül zárt is a válogatott, de sok tapasztalattal gazdagodtak. Az viszont más kérdés, hogy ez a nemzetközi torna (a magyarok mellett a házigazda, két éve világbajnokságot nyert Oroszország, a regnáló világbajnok, Spanyolország és Lengyelország kapott még meghívást) a bajnokság szempontjából nem a legjobbkor jött.

„Pontot sajnos nem sikerült szereznünk, de kicsit nagyobb szerencsével akár nyerhettünk is volna meccset! Rengeteget tanultunk ezalatt a nyolc nap alatt, jó volt látni és játszani a világelitbe tartozó csapatok ellen” – mondta lapunknak Horváth Katalin, a szekszárdiak csapatkapitánya.

Hasonlóan vélekedett a moszkvai túráról Varga Adél, aki az oroszok és a lengyelek elleni mérkőzést emelte ki.

„Hasznos hetet töltöttünk együtt, ezekből lehet tanulni és építkezni. Az oroszok ellen megmutattuk, hogy jól megy a védekezés, a lengyelek ellen pedig azt, hogy a támadójátékunk is alakul” – mondta a válogatott csapatkapitánya.

Nemzetközi tapasztalattal felvértezve, de fáradtan érkeztek haza tegnap a válogatott tagjai Oroszországból, vasárnap pedig már a bajnoki bronzcsata második felvonására kerül sor Tolnán.

A megyei derbit a házigazdák várják előnnyel, miután két hete 2–2-es rendes játékidő után Üveges Katalinék higgadtabbak tudtak maradni, s büntetők után elvették a szekszárdiak pályaelőnyét.

Ha a Tolna hazai pályán is legyőzi riválisát, megszerzi a harmadik helyet.

„Az első meccshez hasonlóan most is izgalmas találkozóra számítok, rengeteg szurkolóval és remek hangulattal – mondta Varga Adél. – A lélektani előny talán náluk van, amit remélem, hogy a javunkra tudunk fordítani. Ez viszont csak akkor sikerülhet, ha a legjobb formánkat hozzuk” – tette hozzá a tolnaiak csapatkapitánya.

A lélektani előnyt szeretné visszaszerezni vasárnap a Szekszárd, amelynek mindent egy lapra kell feltennie a vasárnapi találkozón.

„Kiélezett mérkőzésre számítok, ahogy az egy megyei derbin lenni szokott. Úgy megyünk Tolnára, hogy nyerni akarunk, hogy az utolsó, ki-ki meccsen, a mi közönségünk előtt dőljön el a bronzérem sorsa!” – mondta Horváth Katalin.

Amennyiben harmadik mérkőzésre kerül sor, azt jövő hétvégén rendezik a Szekszárd pályaválasztásával.

Ez történt a szekszárdi mérkőzésen

Női futsal NB I., a 3. helyért, 1. mérkőzés. Agenta Girls Szekszárd FC–Brandmission Artifex Tolna-Mözs 2–2 (büntetőkkel: 2–3). Szekszárd, városi sportcsarnok, 250 néző. V: Liebhardt A. (Zsarnóczay T., Soós K.). Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Buchmüller, Horváth K. Csere: Lelovics R., Kágyi, Fábián R., Lovász, Beke A. Tolna-Mözs: Ősz – Szalkai, Horváth H., Varga A., Üveges K. Csere: Farkas K. Gól: Megyes (27.), Horváth K. (31.), illetve Üveges K. (23., 33.). Büntetők: Beke, Megyes, illetve Üveges, Horváth H., Varga A.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!