asztalitenisz

2018.07.16. 17:57

Nem indul idén a BL-ben a SZAC

Nem lesz ott a Bajnokok Ligája 2018/2019-es mezőnyében a Szekszárd AC női együttese.

Rónai Gábor

Fotó: TN

A megyeszékhely csapata négy szezon után döntött úgy, hogy nem méreti meg magát a legrangosabb európai kupasorozatban, amelyben két évvel ezelőtt harmadik helyen végzett.

Az európai szövetségben elkészítették a csoportbeosztást, amelyből kiderül, hogy egy magyar csapat azért lesz a mezőnyben: az Extra Ligában ezüstérmes Budaörs 2i SC az A-csoportban a horvát Dr. Casl és a francia Metz TT társaságában csatázhat a továbbjutásért. A budaörsiek Pergel Szandra, Fazekas Mária és a Tolnán nevelkedett Nagyváradi Mercédesz mellett a szülés után visszatérő Lovas Petrát, az egykori szekszárdit vetik majd be.

A főtáblán tizenkét csapat szerepel. A B-csoportban a német TT Eastside Berlin, a francia Etival Clairefon-

taine és a spanyol UCAM Cartagena, a C-ben az osztrák Linz AG Froschberg, a francia TT Saint Quentin és a portugál Sporting Clube, a D-ben pedig a lengyel KTS Siarka Tarnobrzeg, a cseh SKST Hodonín és a másik linzi csapat az LZ Ling Froschberg indul.

A szekszárdiak a második számú kupában, az ETTU-ban sem indulnak, a hazai Extra Liga mellett a Klubcsapatok Szuperligájában állnak majd asztalhoz, ahol az elmúlt három kiírásban egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot szereztek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a csapattól távozott az orosz válogatott Polina Mihajlova, ellenben érkezik az ukrán Tetyana Bilenko.

Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Imre Leila és a litván Ruta Paskauskiene mellett vele lesz teljes az új szezonra a Szekszárd AC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!