karate

2018.11.30. 17:48

Szászi Kata a csapatversenyben harmadik lett Nisben

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

A tolnai Tanren Karate SE két fiatalja, Szászi Kata és Veress Ádám is tatamira léphetett a 2018. évi ESKA (Európai Shotokan Karate Szövetség) Európa-bajnokságon.

Mindkettőjük felkészülésében ez az esemény jelentette csúcsot, tulajdonképpen január óta szisztematikusan erre a versenyre készültek – mondta edzőjük, Bali Ervin.

Hozzátette: az év során elért eredmények és a látottak alapján pozitívan, reménykedve indultak útnak a szerbiai Nis városába. Veress Ádámnak időközben egy sérüléssel is meg kellett küzdenie, de a versenyre sikerült tökéletes állapotba kerülnie.

„Kata egyéni küzdelmének első fordulójában dán ellenféllel kezdett, az utolsó pillanatokban szerzett pontjával továbbjutott. A második fordulóban azonban nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező cseh ellenfelén nem sikerült pontot szereznie, aki 2:0 arányban legyőzte őt” – tekintett vissza Bali Ervin.

„Ádám formagyakorlatban nagyon jól kezdett, ám a bíráskodás a tavaszi versenyhez hasonlóan ezúttal sem kedvezett neki. Szlovén ellenfelét 3:2 arányban legyőzte, majd egy spanyol riválissal találta szembe magát. Nagyon szép és erőteljes formagyakorlata után éreztük, hogy sikerült a nyolcas döntőbe jutnia, ám a bírói ítélet ezúttal sem neki kedvezett.”

Szászi Kata csapatban is érdekelt volt küzdelemben. A magyar csapatnak éppen a tolnai lány győzelmével sikerült továbblépnie a szerbeken, ám az orosz válogatottat nem sikerült legyőzniük, így végül bronzéremmel zártak.

Veress Ádám a junior férficsapat tagjaként folytatta szereplését. Erőteljes, jó összhangban jó szinkronnal előadott katájukkal azonban épphogy lemaradtak a fináléról és a dobogóról, így végül az ötödik helyen fejezték be az Európa-bajnoki szereplést – összegezte a kontinensversenyt a Tanren SE edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!