labdarúgás

2019.03.16. 19:25

Simán kikapott a Honvédtól a Paksi FC

Nem volt esélye a Paksi FC-nek a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában. Tizenharmadszor maradtak alul az atomvárosiak a kispestiekkel szemben.

Munkatársunktól

Fotó: Meder István

A Bozsik-stadion bontása miatt az összecsapást az MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszották. A paksiaknak nem volt jó a mérlegük a Honvéd ellen a találkozó előtt, s ez a statisztika tovább romlott szombaton. Holender Filip két góljával korán eldőlt a találkozó, az erőtlenül, sok hibával futballozó PFC-nek a korábbi liverpooli támadó, a francia David N'Gog adta meg a kegyelemdöfést.

Az atomvárosiak az előző tizenegy, Honvéd elleni találkozójukból egyet sem nyertek meg, négy döntetlen mellett ez volt a hetedik vereségük. Legutóbb 2015. augusztusában tudtak győzni Kecskés Tamásék, akkor 3–1-es paksi siker született. A két csapatnak ez volt a 30. NB I-es találkozója: a Honvéd a 13. sikerét jegyzete, a Paksnak 13 döntetlen mellett 4 győzelme van.

A Paks nem tudott javítani pozícióján, továbbra is a nyolcadik helyet foglalja el 31 pontjával, de a mögötte lévő Puskás Akadémia már csak egy ponttal van lemaradva. A magyar válogatott szlovákok és horvátok elleni Eb-selejtezője miatt a bajnokságban most két hét szünet következik, a PFC a 26. fordulóban, március 30-án az Újpestet fogadja. A lilák elleni találkozó 17 órakor kezdődik.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Budapest Honvéd – Paksi FC 3-0 (2-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, V: Pintér Cs.

Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Nagy Gergő (Szendrei N., 71.), Heffler T., Ben-Hatira (Májer, 88.), Uzoma – N'Gog (Tischler, 83.), Holender. Vezetőedző: Supka Attila.

Paks: Nagy Gergely – Zachán, Lenzsér, Gévay (Bobál D., 58.), Fejes A. – Zsidai (Windecker, 75.) – Hahn J., Papp K., Kecskés, Remili – Könyves (Simon A., 74.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gól: Holender (27., 37.), N'Gog (54.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!