asztalitenisz

2019.06.04. 17:14

Hétfőn elköszönt a SZAC utolsó sikercsapata

Rónai Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Türei Ferenc nehezen tudott megszólalni, amikor belekezdett búcsúbeszédébe a Szekszárd AC évadzáróján. Valahol érthető volt, hogy elérzékenyült a klubmenedzser, aki szakmai pályája legszebb éveit töltötte a tolnai megyeszékhelyen.

Többek között öt arannyal, valamint két-két bronzzal és ezüsttel zárhatta le élete egy – ahogy ő fogalmazott – felejthetetlen korszakát. Természetesen a köszönet elsősorban dr. Varga Józsefnek, a klub elnökének, főtámogatójának szólt, aki nélkül mindezek a sikerek nem jöhettek volna össze. De Türei Ferenc nem felejtette el megköszönni a leköszönő elnök feleségének, Márta asszonynak, hogy támogatta férje „hóbortját”, mert mint fogalmazott, egy sikeres férj mellett mindig ott áll egy erős nő.

Dr. Varga József és Türei Ferenc Fotó: A szerző felvétele

A búcsúzó elnök egész este büszkén viselte az Extraliga megnyeréséért kapott aranyérmet. Türei Ferenc még a Final Four előtt megígérte, hogy hazahozza neki, s így is lett.

„Az sem lett volna csalódás, ha ezüstéremmel jöttök haza, már így sem tudom, hol csináljak helyet az újabb serlegnek” – mondta érezhetően viccesen dr. Varga, miközben boldogan emelte magasba a serleget. Hozzátette: mindenki a szívéhez nőtt, és mindenkit szeretettel vár vissza, bárhová is sodorja az élet.

Madarász Dóra, Ruta Paskauskiene, Tetyana Bilenko, Bálint Bernadett és Imre Leila. Ők öten alkották a SZAC utolsó sikercsapatát, amely az Extraligában aranyat, a Klubcsapatok Szuperligájában ezüstöt szerzett. Az új idényben valamennyien másutt keresik a szakmai kihívást.

Türei Ferenc és Szily György is búcsúzik, előbbi a Statisztikánál, utóbbi a PEAC-nál folytatja a munkát.

Borítóképünkön (balról): Imre, Paskauskiene, Bálint, Bilenko és Madarász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!