kosárlabda

2019.07.16. 13:41

Negyedik hely, és újabb értékes olimpiai pontok

Negyedik helyen végzett a magyar női válogatott a FIBA 3x3 World Series ötödik fordulójában, az olaszországi Lignanóban.

Rónai Gábor

Fotó: FIBA

Theodoreán Alex­andrának igazán mozgalmas a nyara. Az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatkapitánya alapember a magyar 3x3-as női válogatottban, amely nemrég a világbajnokságon szerepelt (s lett ezüstérmes), azóta pedig országról országra repked, és sorra játszik a nemzetközi felkészülési tornákon.

Egy hete még az oroszországi Jekatyerinburgban szerepelt Károlyi Andrea csapata, s lett bronzérmes (az elődöntőben a házigazda oroszoktól kaptak ki), most pedig Lignanóban léptek pályára, s végeztek a negyedik helyen.

A Papp Klaudia, Cyesha Goree, Böröndy Vivien összeállításban játszó együttes (utóbbi a szabadságon lévő Medgyessy Dóra helyén kapott szerepet) a csoportkörben a hollandokat 10–8-ra, az ukránokat 20–19-re verte, Kanadától viszont nagy csatában, 15–13-ra kikapott.

A negyeddöntőben az olaszokat 18–13-ra legyőzték Theodoreánék, az elődöntőben azonban a világbajnok Kína már nagy falatnak bizonyult, igaz ezúttal nem volt olyan nagy a különbség (18–20) a felek között, mint a június végi amszterdami világbajnokságon, ahol az ázsiaiak esélyt sem adtak a döntőben (13–19).

A másik elődöntőben Spanyolország 17–13-ra nyert Kanada ellen, fináléban a kínaiak 18–16-ra győztek.

A további helyosztókat a FIBA 3x3 World Series versenyein nem játsszák le. A tornán elért eredmények rangsorolnak. Kanada lett a 3. helyezett, Magyarország pedig a 4. Ez azt jelenti, hogy a mieink egy hét alatt két nagy tornán is a legjobb négybe kerültek, és ezzel értékes ranglista pontokat gyűjtöttek.

A torna legeredményesebb játékosa a 45 pontig jutó Cyesha Goree lett. Theodoreán Alex­andra az öt mérkőzésen 12 pontot szerzett.

A World Series

A World Series-sorozat egy tíz állomásból álló bajnokság, amelynek helyszínein olimpiai pontokért küzdenek a csapatok. A sorozat Csengdzsuban kezdődött, aztán Torino, Poitiers, Jekatyerinburg és most Lignano voltak az állomások. A magyar csapat az utóbbi két tornán vett részt.

A folytatásban két franciaországi helyszín jön La Rochelle-ben és Voiron-ban, aztán Prágában, a kínai Xiong-ban és Debrecenben mérkőznek a csapatok a helyezésekért és a pontokért. Debrecen nemcsak WS-helyszín lesz, augusztus 30. és szeptember 1. között az Eb-nek is otthont ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!