motokrossz

2019.08.27. 18:09

Az évadzáró versenyen feltették a pontot az i-re

Tizenkét kategóriában, minden eddiginél több, 181 versenyző állt rajthoz a Dél-MX motokrosszverseny vasárnapi, zombai állomásán, amely egyben a sorozat záróversenye is volt.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Sikerült feltenni a pontot az i-re. Röviden így lehetne összefoglalni a Dél-MX idei záró futamát, amelyet a sorozat otthonának számító Zombán rendeztek meg 181 induló részvételével.

– Mérhetetlenül örülünk annak, hogy a szezon zárásaként ennyien részt vettek a versenyen. Ez tökéletes visszacsatolása volt az egész éves munkánknak – mondta Langer József, megemlítve a szponzorok és segítők munkáját, akik nélkül nem sikerült volna szinte zökkenőmentesen lebonyolítani az öt hétvégéből (Apostag, Csikóstőttős, Dunavecse, Kalocsa-Foktő, Zomba) álló versenysorozatot. – A kedvező időjárás mellett a nagy létszám is plusz energiát emésztett fel, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására. Szerencsére ez nem történt meg, így mindenki elégedett volt a nap végén – fűzte hozzá a főszervező.

A közel kétszáz induló tizenkét kategóriában versenyzett, de nem meglepő, hogy a legnagyobb ovációt a kakasdi Dorn Máté és a hozzá hasonlóan a Langer Motorsport Egyesület Zomba színeiben induló Sallai Gábor kapta – előbbi a haladók között győzött, utóbbi az amatőr MX2 mezőnyében lett harmadik.

Eredmények

Lady: 1. Barnáné Juhász Barbara, 2. Györe Andrea, 3. Tóth Regina. Amatőr, MX1: 1. Gomba Dániel, 2. Buday István, 3. Danyi József. Amatőr, MX2: 1. Polgár Gergely, 2. Rizmann Erik, 3. Sallai Gábor (Langer Motorsport Egyesület Zomba). Kezdő: 1. Nagy Dániel, 2. Mihály Dániel, 3. Nagy Marcell. Haladó: 1. Dorn Máté (Langer Motorsport Egyesület Zomba, kakasdi), 2. Sütő Milán, 3. Géringer Ádám. Hobbi: 1. Patrik Gábor, 2. Léman Tamás, 3. Horváth Róbert (Tolna). Szenior: 1. Adamek Imre, 2. Magyari János, 3. Mohos Zoltán. Szuper szenior: 1. Ács Ferenc, 2. Polgár Gergely, 3. Márta Ferenc. 50 köbcentisek (ccm): 1. Kovács Brajen Dominik, 2. ifj. Kovács Attila, 3. Hollósi Imre. 65 ccm: 1. Orlov Ferenc, 2. Horváth Zsombor, 3. Németh Bálint. 85 ccm: 1. Liateier Botond, 2. Lakatos Máté, 3. Borbás Balázs. Open (profi): 1. Szabó Zoltán, 2. Pataki Martin, 3. Solyok István.

A Dél-MX idei szezonja ezzel véget ért, az idényt a hagyományos díjátadással zárják az év végén. A településen azonban nem áll meg a motokrosszos élet. Ősszel 14. alkalommal rendezik meg az idősebb Langer József-emlékversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!