autósport

2019.08.02. 11:13

Szakadó esőben debütált Amrein Roland az Alfával

Amrein Roland átesett a tűzkeresztségen. A fiatal bonyhádi pilóta a horvátországi Grobnikban debütált a túraautós sorozatban.

Rónai Gábor

Forrás: Team Unicorse

Sokat kellett várni Amrein Roland bemutatkozására a túraautós sorozatban, de megérte. A 17 éves pilótának ilyen-olyan okok miatt ki kellett hagynia a magyarországi (Hungaroring) és az ausztriai (Red Bull Ring) hétvégét, de most, Grobnikban a gyerekkora óta gokartozó fiatalember bizonyította, hogy van benne kurázsi.

A TCR Eastern Europe Trophy-ban rajthoz álló völgységi pilóta élete első túraautós futamában rögtön egy nyolcadik hellyel debütált, s bár a másodikról hat kör megtétele után kénytelen volt kiállni, így is három ponttal nyitott.

„Nagyon nehéz versenyünk volt, amit nehezítettek az időjárási és a technikai problémák – mondta Amrein Roland. – Örülök annak, hogy a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy az autó időben elkészüljön. Az első esős versenyen is túl vagyok, ahol a körülmények folyamatosan változtak, így sok tapasztalatot tudtam gyűjteni. Nagyon örülök a nyolcadik helyezésnek és a megszerzett első pontjaimnak. Bízom a sikeres folytatásban” – osztotta meg érzéseit a fiatal pilóta.

Érthető a boldogsága, különösen annak fényében, hogy nem a legjobban indult számára és csapata számára a horvátországi kaland, de végül minden jól alakult.

„Bedobtuk a mély vízbe Rolandot, hiszen a pénteki edzésen nem tudtunk részt venni a sebességváltó problémái miatt – mondta az édesapa, Amrein Gábor. – Az olasz mérnökökkel és a hazai szerelőgárdával éjszakába nyúlóan dolgoztunk a megoldáson, azonban csak az időmérő edzés utolsó szakaszára sikerült orvosolni a problémát. Így Roland szinte edzés nélkül kvalifikálta magát a futamokra. Az első verseny rajtja biztonsági autós felvezetéssel zajlott és jó néhány kör erejéig bent is maradt a safetycar, hiszen egész nap szakadt az eső Grobnikban, pokoli körülményeket előidézve. A korlátozott látási viszonyokat rontotta a párásodás is, de mindent egybevetve jól sikerült Roland számára a premier, s a látottak alapján azt mondhatom, hogy bizakodóak lehetünk a folytatást illetően” – összegezte a hétvégét Amrein Gábor.

Az idén még három versenyen lesz lehetősége Amrein Rolandnak további tapasztalatokat szerezni a TCR Eastern Europe Trophy-ban: augusztus 23. és 25. között a Slovakiaringen, szeptember 6. és 8. között Brnóban állhat rajthoz, a szezon zárásaként pedig az olaszországi Monzában kínálkozik lehetősége a bizonyításra.

A Romeo Ferraris csapatával közösen oldották meg a váltóproblémákat, így rajthoz állhattak Grobnikban

„A hétvégén teljesítettük szezonunk első versenyét, a TCR Eastern Europe Trophy harmadik versenyhétvégéjén, amelynek a grobniki pálya adott otthont” – írja visszapillantásában saját közösségi oldalán a Team Unicorse.

„A felkészülés már szerdán kezdetét vette. Csütörtökön egy teszttel kezdődött pilótánk számára a hét, ahol gondjaink adódtak a váltó vezérléssel, így a pénteken folytatódó tesztelés helyett a probléma megoldása került előtérbe. Szombaton a Romeo Ferraris csapatával együttműködve megoldást találtunk a problémára, így részt tudtunk venni a délután megrendezésre kerülő időmérőn. Vasárnapra virradóra Grobnikba is megérkezett az eső a két versenyünket tovább nehezítve. A körülmények ellenére sikeresen teljesítettük a vasárnapot, pilótánk pontszerzéssel debütálhatott a TCR szériában!” – írják az összefoglalóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!