kosárlabda

2019.08.22. 09:48

U16-os Eb: három nehéz mérkőzés vár a válogatottra

Berg Sándor

Forrás: KSC Szekszárd

Finnország ellen nyitja ma az U16-os Európa-bajnokságot a magyar válogatott (14.15 óra). A két szekszárdival, Miklós Melindával és Renczes Rebekával felálló nemzeti csapat pénteken az oroszokkal (18.45 óra), szombaton az olaszokkal (21 óra) találkozik a csoportkör során.

Fotó: KSC Szekszárd

Oroszország ellen friss élménye van Igor Skocovski együttesének: bakui EYOF elődöntőjében már találkozott egymással a két csapat, akkor szoros csatában 67–64-re nyert a végül ezüstérmes magyar csapat. Figyelmeztető jel azonban, hogy az oroszok a mezőny legtöbb lepattanóját és a legkevesebb kapott pontját átlagolták.

A csoportkört a címvédő Olaszország ellen zárja válogatottunk. Az Azzurri az elmúlt tíz évben négyszer állt dobogón ebben a korosztályban, ha pedig megvédi címét, akkor beállítja Spanyolország 2013-as csúcsát: az U16-os, az U18-as és az U20-as kontinensbajnokság trónján is az olaszok állnának.

A négyes meglepetéscsapata lehet a finn, amely tavaly jutott fel a B-divízióból, de a nemzetközi szövetség (FIBA) szakírói külön felhívták a figyelmet Kati Ollilainenre.

A legjobb tizenhat között (a mérkőzéseket hétfőn rendezik) Franciaország, Németország, Dánia és Litvánia alkotta négyes csoportból érkezik majd ellenfél a magyar válogatott számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!