labdarúgás

2019.09.05. 07:20

A klublegendák újra felöltik a paksi mezt

Harminchat stadionban (kilenc NB I-es és NB II-es, tizenhárom NB III-as, valamint öt megyei klub csatlakozott a kezdeményezéshez) tartják meg pénteken a Futball Éjszakája elnevezésű országos rendezvényt.

Berg Sándor

Fotó: Gottvald Károly

A másodízben megrendezésre kerülő Futball Éjszakájához idén az élvonalban szereplő Paksi FC is csatlakozott. Pénteken előbb az atomvárosi együttes 30 évvel ezelőtti NB III-as bajnokcsapata, majd a klubnál a 2000-es években megfordult „legendáiból” összeállított csapata mérkőzik egy-egy félidőn keresztül a Magyar Öregfiúk-válogatottjával.

„Profi labdarúgó-pályafutásom alatt minden sikerem ide köt: NB II-es bajnok lettem, majd ezüstérmet nyertünk az NB I-ben és Ligakupa-győzelmet is arattunk. Nagyon sokat jelent számomra ez az egyesület, így soha nem lehetne olyan körülmény, hogy egy ilyen irányú meghívást visszautasítsak – fogalmazott a klub honlapjának a paksi színekben 2005 és 2018 között kereken kétszáz NB-s meccsen pályára lépő Kiss Tamás. Hozzátette, izgatottan várja, hogy az új stadionban is kifuthasson a gyepre, és újra együtt focizhasson a régi csapattársakkal.

A 1988/1989-es idény nagy harcot hozott a Paksi SE és a Paksi Atomerőmű SE között a harmadosztály Dráva csoportjában. A bajnoki cím végül a PSE-hez került, négy ponttal megelőzve a városi riválist (érdekesség, hogy ebben az idényben a döntetlenek után tizenegyesrúgások következtek: a büntetőkkel győztes csapat két, a vesztes csapat egy pontot kapott, a győzelmek három pontot értek).

„A pályafutásom egyik, ha nem a legemlékezetesebb időszakáról beszélünk. Az akkori csapattal egy nagyon erős közösséget alkottunk. Nem túlzás, tényleg nagyon jó barátok voltunk, akik családi viszonyban voltak és vannak egymással a mai napig. Úgy gondolom, nincsen olyan játékos abból az együttesből, aki ne kiemelten gondolna vissza azokra az időkre, hiszen rendkívül együtt volt az a csapat. Boldog vagyok, hogy létrejön egy ilyen rendezvény” – emlékezett vissza a paksifc.hu-nak Gróf Edvin, az akkori bajnokcsapat tagja, aki természetesen meghívót kapott a gálamérkőzésre.

A Magyar Öregfiúk-válogatottja elleni találkozó pénteken 17 órakor kezdődik a Fehérvári úti stadionban (a mérkőzést csak a B-lelátón lehet majd megtekinteni). A kapuk a kezdő sípszó előtt egy órával, tehát 16 órakor nyitnak. A belépés díjtalan.

Nagy nevekből nem lesz hiány

A meghívottak, játékosok: Bita László, Csernyánszki Norbert, Kovács Attila, Éger László, Benedeczki Ferenc, Salamon Miklós, Sifter Tamás, Zováth János, Horváth Sándor, Hanák Viktor, Molnár Zoltán, Barics Péter, Vizdár Zsolt, Fehér Attila, Tamási Gábor, Tóth Péter, Wolf Attila, Kiss Tamás, Varga László, Tököli Attila, Mészáros István, Osztermájer Gábor, Sipeki István, Vayer Gábor, Montvai Tibor, Lázok János, Lisztes Krisztián, Márkus Tibor, Horváth Ferenc, Kun László, Gróf Edvin, Bregovics József, Héregi Ferenc, Somogyi József, András László, Török Bálint, Kollarics Zsolt, Horváth Péter, Bércesi Zsolt, Lacza István, Lizák Zoltán, Tóth Róbert, Lacza József, Mukli Árpád, Rácz Zoltán, Haraszti Zsolt. Edzők: Laki Zoltán, Vábró József, Péter Norbert és Lengyel Ferenc.

Borítókép: A 2008/2009-es idényben a DVTK ellen kifutó paksi csapat: Sipeki István (balról), Kriston Attila, Böde Dániel, Éger László, Kiss Tamás, Pokorni Péter, Salamon Miklós, Heffl er Tibor, Hanák Viktor, Báló Tamás és Tököli Attila. Többen is ott lesznek a zöld gyepen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!