labdarúgás

2019.09.04. 08:35

Korábbi bajnokok mérkőznek meg

Berg Sándor

Fotó: Shutterstock

Bajnokcsapatok csatáját hozza a szombati nap Bátaszéken, ahol a város 1989/1990-es ifjúsági megyei első osztály aranyérmes gárdája játszik gálamérkőzést a klub 1998/1999-es, az NB III Dráva-csoportjában szereplő hasonló korosztályos bajnokcsapatával.

A bátaszéki fiatalok hangjától volt visszhangos Tihany 1999. június 6-án. Az Illés Béla irányította gárda szorgalmas és alázatos munkája a Balaton-parti településen ért rév­be, ott biztosította be ugyanis bajnoki címét a csapat, s érte el a klub történetének legnagyobb sikerét az öt megye (Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Zala) alkotta csoport legjobb egyesületei előtt. A bátaszéki egylet akkor olyan utánpótlás-nevelő klubokat előzött meg, mint a Pécsi Postás, a Mohács, a Paks, a Dombóvár vagy a Nagyatád.

A Tenczlinger Tamás (az akkori NB III-as bajnokcsapat kiváló kapusa) és Varjas Zoltán (a Bátaszék SE elnökhelyettese) szervezésében megálmodott barátságos mérkőzés 15.30 órakor kezdődik a bátaszéki sportpályán, a szurkolók az összecsapást ingyen tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!