labdarúgás

2019.11.30. 19:25

Nem lett meg a Paks negyedik győzelme

Sorozatban nyolcadik mérkőzésén szerzett gólt a Paksi FC az OTP Bank Ligában, azonban zsinórban hatodik találkozóján maradt nyeretlen, miután hazai pályán 4-2-re alulmaradt az Újpest FC-vel szemben.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagyon kellettek volna a pontok a Paksnak, amely tizenhárom forduló után csak több győzelmének köszönhette, hogy megelőzi a már kieső helyen álló Zalaegerszeget. Az atomvárosiak nagy sanszot kaptak azzal, hogy a hozzájuk hasonlóan gyenge formát mutató Debrecen 2-0-ra győzni tudott a zalaiak elleni szombati, kora délutáni találkozón.

Felspanoltan is kezdte a találkozót a PFC, Könyves Norbert méteres hátrányból futotta le védőjét, de öt méterről a kifutó újpesti kapusba lőtte a labdát. Szintén ellentámadásból Zsótér Donát tévesztett pár centit 22 méterről. Az iramra nem lehetett panasz, az időjárásra már annál inkább. Mindössze három Celsius-fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, ennek és a hazaiak pocsék formájának ellenére több mint ezren jöttek ki kiszurkolni a paksiak idénybeli negyedik győzelmét.

A kezdeti lendület gyorsan alábbhagyott, a játékosok produkcióin azt lehetett látni, jobbára csak azért mozognak a pályán, hogy a gyephez ne fagyjanak. A félidő közepén a semmiből vezetéshez jutottak a vendégek, hogyan máshogy, mint egy védelmi hibát követően (ez már közel a huszadik ilyen bekapott gólja volt a zöld-fehéreknek...) Beadás után Rácz Gergő kezéből kiesett labdát Feczesin Róbert gurította a kapuba.

A bekapott gól után sem változott a játék képe, a paksiak birtokolták többet a labdát, de Szabó János és a március után ismét kezdő Kulcsár Dávid vagy nem kapott labdát a széleken vagy pontatlanul játszották meg, Böde Dánielre ívelt labdákat a csapatkapitány ugyan lefejelte, de nem volt kinek, a szabad kezet kapó Remili Mohamed pedig egyedül kevés volt a játék szervezéséhez.

A második félidőre a teljesen súlytalan Balogh Balázs már nem ment vissza a pályára, a helyére érkező Hahn János bő negyedóra alatt többet tett a közösbe. Idénybeli ötödik találatának szépséghibája, hogy addigra Feczesin második góljával, illetve Zsótér találatával gyakorlatilag lezárta fél órával a vége előtt a mérkőzést az Újpest.

A küzdeni tudással ezúttal sem volt gond hazai részről, de csak ezért nem osztanak pontot. A legnagyobb dicséret mégis a szurkolóknak jár, akik – a lefújáskor már mínusz 1 fok volt – ezúttal is ott álltak a csapat mellett.

Az évből még két bajnoki mérkőzés van hátra, jövő szombaton a MOL Fehérvár FC vendégei lesznek az atomvárosiak, az őszi szezont hazai pályán a Mezőkövesd ellen zárják. A Paks szerdán 12 órától a Mosonmagyaróvár vendége lesz a Magyar Kupa 8. fordulójában.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Paksi FC-Újpest FC 2-4 (0-1). Paks, 1315 néző. Vezette: Karakó (Albert I., Berettyán)

Paks: Rácz G. – Kulcsár D., Fejes A., Lenzsér, Szabó J. – Windecker, Simon Á. (Kecskés T., 71.), Balogh B. (Hahn, a szünetben) – Könyves, Böde D., Remili (Bor, 78.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Újpest: Banai – Pauljevics, Heris, Ristevski, Burekovics – Sztankovics – Obinna, Onovo (Szakály P., 86.), Zsótér, Bjarnason (Simon K., 61.) – Feczesin. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gól: Hahn (62.), Bor (85.), illetve Feczesin (21., 51.), Zsótér (61.), Pauljevics (77.)

Sárga lap: Szabó J. (41.), Könyves (45.), Osztermájer (50., a pályán kívül), illetve Heris (68.), Simon K. (80.)

Borítókép: Könyves Norbert próbálja átemelni a rátámadó Zsótér Donátot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!