labdarúgás

2020.02.09. 20:49

A piros lapok eldöntötték

Több mint egy félidőt kettős emberhátrányban játszva 2–0-ra alulmaradt hazai pályán a Puskás Akadémiával szemben a Paksi FC az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Sokat fognak még beszélni erről a mérkőzésről. Sajnos nem arról, hogy az első félidő nagy részében nyílt sisakos csatát vállalt fel a két együttes, hogy hazai oldalon Böde Dániel és Könyves Norbert, a másikon Gyurcsó Ádám révén több gólt is láthattak volna a nézők, és hogy Rácz Gergő és Hegedüs Lajos milyen védéseket mutatott be.

Sokkal inkább Pintér Csaba játékvezető három perc alatt kiosztott két paksi piros lapjáról, ami alapjaiban változtatta meg a játék képét. Előbb Könyves jutott a kiállítás sorsára, majd mindössze százhatvanhat másodperccel később a csapatkapitány Böde is társa sorsára jutott.

„Csapatkapitányként miért ne kérdezhetném meg a játékvezetőt, miért nem engedi a test test elleni küzdelmet – mondta érezhető indulattal a hangjában a 25-szörös válogatott támadó a Nemzeti Sportnak. – Aztán a játékostársamnak a játékvezető felmutatta a piros lapot, de rajtam van a karszalag, miért ne szólhatnék normális hangnemben a játékvezetőhöz? Ezt tettem, erre én kaptam sárgát. A kiállításomra pedig nem találok szavakat. Egy szabálytalanság után tömörülés támadt a pálya közepén, amikor a vendégek játékosa, Szolnoki Roland egyszerűen hanyatt dobta magát mellettem. Megmozdulásával egyértelműen megtévesztette a játékvezetőt, őt kellett volna büntetni, erre engem állítanak ki” – írta le a történteket Böde Dániel.

Videobíró nélkül, kettős ember- és Artjem Favorov találatával gólhátrányból szinte a lehetetlenre vállalkoztak a második félidőben a paksiak, akik a körülményekhez képest jól tartották magukat, a hajrában Bertus Lajos szabadrúgásánál éppen Szolnoki fejelte ki a gólvonalról a labdát. A három pont ugyan a Puskás Akadémiáé lett (a hajrában David Vanecek állította be a végeredményt), a dicséret így is megilleti Osztermájer Gábor együttesét.

„Hátrányban próbáltam úgy kormányozni a csapatot, hogy a kilépések és a biztosítások meglegyenek. Úgy vélem, ez sikeres volt, hiszen ellenfelünk már csak akkor tudott újból a kapunkba találni, mikor végleg elkészültünk az erőnkkel. Nagyszerűen helytálltunk, büszke vagyok a csapatomra” – fogalmazott a paksiak vezetőedzője.

A PFC szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésére az NB III.-as Pécsi MFC-hez utazik.

Paksi FC–Puskás Akadémia 0–2 (0–1). Paks, Fehérvári úti stadion, 1106 néző. V.: Pintér Cs. (Horváth R., Király K.).

Paks: Rácz G. – Lenzsér (Poór, 64.), Szélpál, Kelemen D., Szabó J. – Szakály D. (Kecskés T., 66.), Balogh B., Bertus – Könyves, Böde D., Hahn (Sajbán Máté, 69.).

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Huszti A., Nagy Zs. – van Nieff (Urblík, 44.), Favorov – Plsek (Sós B., 62.), Knezevic, Gyurcsó – Golgol (Vanecek, 88.).

Gólszerzők: Favorov (12.), Vanecek (90.)

Sárga lap: Lenzsér (5.), Balogh B. (91.), illetve Szolnoki (76.), Knezevic (77.)

Kiállítva: Könyves N. (38.), Böde D. (41.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!