labdarúgás

2020.05.14. 20:31

A Rákóczit fogadja holnap délelőtt a Paks

Berg Sándor

Forrás: MW-archívum

Osztermájer Gábor vezetőedző kérésének megfelelően három felkészülési mérkőzést kötött le a hónap végi bajnoki folytatás előtt a Paksi FC (a zöld-fehérek május 30-án a MOL Fehérvár FC-t fogadják 21.05 órás kezdéssel).

Az elsőt már szerdán le is játszották az atomvárosiak, akik a címvédő és listavezető Ferencváros otthonában gól nélküli döntetlenre végeztek. Pénteken 11 órától a Kaposvári Rákóczit fogadják a paksiak, akik jövő héten szerdán az Újpest vendégei lesznek (az összecsapás kezdési időpontja még nem ismert).

A somogyiakkal eddig kétszer találkozott a PFC a bajnokságban, hazai pályán 2–1-re, idegenben 3–0-ra győzött a Duna-parti együttes, a harmadik tétmérkőzésre június 17-én kerül sor a Fehérvári úton. A fővárosi lila-fehérekkel már nem találkoznak az OTP Bank Liga idei kiírásában, korábban pályaválasztóként 4–2-re alulmaradtak Hahn Jánosék, idegenben pedig kétszer játszottak 1–1-es döntetlent (a másodikat Zalaegerszegen, zárt kapuk mögött).

A Magyar Labdarúgó-szövetség a legutóbbi elnökségi határozatában döntött arról, hogy a tizenkét NB I-es egyesület egyenként tízmillió forintos normatív támogatást kap a koronavírus-járvány miatt előírt tesztek megrendelésére, lebonyolítására. A szövetség továbbá bejelentette, hogy klubok az eredeti elosztási elvek szerint kapnak pénzt, azaz a tabellán elfoglalt helyezés szerint, viszont a díjakat csökkentik a lejátszott mérkőzések számával arányosan. Ez a férfi és női NB I-et nem érinti, e két bajnokságban ugyanis a pályán dőlnek el a helyezések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!