kosárlabda

2020.05.04. 10:23

Visszatér a KSC Szekszárd együtteséhez Zele Dorina

Hat év után ismét Szekszárdon játszik Zele Dorina, aki a 2013/2014-es idény végén távozott a KSC-től.

Rónai Gábor

Forrás: Archívum

Régi ismerőssel erősítette meg keretét az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I.-ben szereplő női együttese. A 28 éves Zele Dorinával egyéves szerződést kötött a klub, adott tájékoztatást Szabó Gergő ügyvezető-elnök.

Zele Diósgyőrből teszi át a székhelyét Szekszárdra, nem titkoltan azzal a céllal, hogy régi-új csapatával komoly célokért harcolhasson a 2020/2021-es idényben.

„Örülök hogy hosszú idő után újra Szekszárdon játszhatok – mondta Zele Dorina. – Nem titkolt célom, hogy bajnokságot szeretnék nyerni. Azt gondolom, hogy ehhez minden adott a KSC-nél, remek a játékoskeret, kiváló a szakmai stáb. Nagyon várom a közös munkát, és nagyon remélem, hogy sok boldog pillanatot tudunk szerezni a szurkolóinknak” – fogalmazott Zele, aki a jelenlegi keretből Theodoreán Alexandrával, Studer Ágnessel és Studer Zsuzsával már játszott KSC-s színekben.

Zele Dorina 2011 és 2014 között viselte a szekszárdiak kék-fehér szerelését, utolsó szezonjában csapata legjobbja volt, átlagban 14,2 ponttal és 6,9 lepattanóval járult hozzá az ötödik hely megszerzéséhez. Egyéves zalaegerszegi kitérőt követően a PEAC-Pécshez igazolt, ahol két teljes idényt töltött, a legutóbbi három szezont pedig Diósgyőrben játszotta végig. A borsodiaknál stabil 15 perces játékos volt, a mostani csonka idényben 4,7 ponttal és 2,6 lepattanóval zárt.

A szekszárdi együttesnél május 11-én indulhat el a közös munka, mégpedig a szokásos hathetes szezon utáni (postseason) edzésekkel, amelyek Djokics Zseljko védjegyévé váltak már a KSC-nél. A következő idényre való felkészülés pedig várhatóan augusztusban indul.

Zele Dorina csak az első

„A magunk megerősítése volt a célunk, nagyon örülök neki, hogy Dorina ismét nálunk játszik – mondta lapunknak vasárnap délután Szabó Gergő. – Annak idején egy súlyos sérülésből felépülve Szekszárdon lett belőle jó kosárlabdázó, hisszük, hogy tudásával, tapasztalatával sokat segíthet majd nekünk. Nem árulok el titkot, hogy még tovább szeretnénk erősíteni a magyar keretünket, a következő napokban további játékosok érkezését szeretnénk bejelenteni” – tette hozzá Szabó Gergő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!