kézilabda

2020.09.15. 18:53

Győzelemmel hangolt a rangadóra a Dunaföldvár

Győzelemmel kezdte az NB II.-es szezont a dunaföldvári Holler UFC férficsapata, a Hőgyészi SC azonban vereséget szenvedett a bajnoki címre esélyes Nagykanizsa otthonában.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Férfi NB II., Délnyugat, 1. forduló

Holler UFC–Satelit SE Somogytarnóca 36–24 (17–10)

Simontornya, 50 néző. V.: Fábián B., Vandróczki.

Holler: SELYMES – GERGELY B. 6 (2), Bérces 3, LENDAY 3, TAKÁCS Á. 3, DOMAK 3, Hajnal 1. Csere: VONYA 4, Vajai 1, Tóth Á., Bősz, NAGY M. 3, Rehák 1, Nyers 3, Zuder 2, Reiner 3. Vezetőedző: Törő Szabolcs.

Hetesek: 3/2, illetve 6/5.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc + kiállítás.

Ifi: 35–18.

Tipikus első mérkőzést játszottak a csapatok, mindkét oldal idegesen kezdett. Emiatt tizenöt percig kiegyenlített volt a küzdelem, ezt követően gyors lerohanásokkal sikerült ellépniük ellenfelüktől a dunaföldváriaknak. Innentől kezdve egyoldalúvá vált a mérkőzés, s nem volt kérdés, melyik csapat kezdi győzelemmel a bajnokságot.

Törő Szabolcs: – Tökéletes felkészülési mérkőzés volt a soron következő, Mecseknádasd elleni rangadóra.


Tungsram SE-Nagykanizsa–Hőgyészi SC 31–24 (19–14)

Nagykanizsa, vezette: Csányi T., Drinóczi.

Hőgyész: Hudra – Teimel M. 1, Nyitrai 3, VOJKOVICS Gy. 5 (2), SZABÓ T. 1, Gadányi 1 (1), Vojkovics I. 4. Csere: Horváth D. (kapus), Héger, Sipos M. 1, Vald 1, IGALI 7, Csiki, Lőrinc, Bajkó, Kovács F. Vezetőedző: Bán Tamás.

Hetesek: 2/1, ill. 4/3.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Ifi: 34–28.

Technikai hibák miatt hamar komoly hátrányba került a Hőgyész (3–12), de innen felállva a félidőre öt, a második játékrész elejére pedig két gólra mégis feljött vendéglátójára a HSC. A védekezés egész mérkőzésen jól működött a vendégeknél, s sokáig tartani is tudták a minimális hátrányt. A hajrában viszont többször is emberhátrányba kerültek, akik ezzel pedig már nem tudtak megbirkózni.

Bán Tamás: – Hellyel-közzel jól játszottunk, az viszont még inkább tetszett, hogy volt tartása a csapatnak. Mínusz kilencről is fel tudtunk állni, vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, de a végére nagyobb lett a különbség. A két-három gól közte reális képet mutatott volna a mérkőzésről.

Borítókép: A földvári Lendvay Péter (zöldben) három gólt szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!