kézilabda

2021.01.28. 20:26

A Mohács jobban bírta a hajrát és visszavágott a Kapáséknak

TN

Fotó: Makovics Kornél

Mindkét csapat számára tétnélküli volt a mérkőzés, hiszen az eredménytől függetlenül egyik sem juthatott már tovább a csoportjából.

Alaposan bekezdtek a szekszárdiak, akik 3–0-ra elhúztak, de a Mohács kiegyenlített (4–4). A vezetést azonban nem tudták átvenni a baranyaiak, mert a fiatal Nagy Alexandra remekül védett. Támadásban pedig rendre akadt egy játékos, aki góljával át tudta lendíteni az FGKC-t a holtponton.

A szünetről kemény védekezéssel jöttek vissza a csapatok, mindkét félnek komoly erőfeszítéseket kellett tennie, hogy a kapuig eljusson a labda (44. p.: 15–14). A nagy küzdelemből a vendégek jöttek ki jobban, és egygólos előnnyel mehettek neki az utolsó tíz percnek. Ez az időszak egy hete, a Kozármisleny elleni kupameccsen kritikus volt, akkor a látogatók 33–30-as győzelmet arattak. Most sem jött ki jól belőle a Szekszárd, négy perccel a meccs vége előtt négy góllal vezetett a Mohács. A hajrát még megnyomta az FGKC, olyannyira, hogy másfél perccel a dudaszó előtt akár egyre is feljöhetett volna, de a fontos pillanatokban vagy hibáztak, vagy nem hoztak jó döntést a játékosok, így végül a mohácsiak örülhettek.

A vendégek egyúttal vissza is vágtak az FGKC-nek, amely az odavágón 20–18-ra nyert vendégként az októberi összecsapáson.

Ligakupa, F csoport, 6. forduló

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Mohácsi TE 1888 21–24 (11–9).

Szekszárd, zárt kapuk mögött. Vezette: Budai-Bock, Wenzel.

Szekszárd: NAGY A. – Kapás 5, Kaposvári, SZABÓ J. 4 (1), Csajkó 1, Keringer 3, Ambrus K.

Csere: Szalai Sz., Nagy T. (kapusok), NAGY SZ. 4 (2), Lengyelfalusy 3, Gulyás L. 1, Bencze, Szolnoki, Feri D. Vezetőedző: Borbándi István.

Hetesek: 3/3, ill. 3/2.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

A csoport végeredménye: 1. Kozármisleny 8, 2. Mohács 2, 3. Szekszárd 2 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!