OTP Bank Liga

2021.02.13. 17:24

Nem volt nyerő a 21, kikapott Felcsúton a Paksi FC

Kétgólos hátrányból felállt, de pontot nem tudott szerezni a Puskás Akadémia otthonában a Paksi FC, mely 3–2-re alulmaradt az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati rangadóján.

Berg Sándor

Forrás: NS

Fotó: F. I.

Bognár István szerint vízválasztó mérkőzés várt a paksiakra a Puskás Akadémia otthonában: győzelem esetén a dobogóról is álmodhatnak, vereséggel viszont várhatóan a középmezőny első felének megszilárdítása lehet a további céljuk a szezonban. A formát tekintve két kiváló csapat mérkőzött meg egymással, a felcsútiaknál és a Paksnál hosszabb veretlenségi sorozata csak a listavezető Ferencvárosnak és a Mezőkövesdnek volt a fordulót megelőzően.

Az első tíz percet, ahogy szokták, most is megnyomták az atomvárosiak, Haraszti Zsolt lövésénél és Böde Dániel fejesénél is nagyot védett az egész meccsen parádésan játszó Tóth Balázs. Nem lett volna meglepő, ha újfent gyorsan vezetést szerez a PFC, a nyomás enyhülése után azonban jelezték a felcsútiak, ők is ott vannak a pályán.

Olyannyira, hogy három perc alatt Antonio Mance és Kiss Tamás góljával kétgólos vezetést szereztek. Az első félidő kimondottan jó iramot és sok helyzetet hozott, mint egy pingpong-meccsen, ide-oda kellett kapkodnia a fejét az embernek. Ahogy a Puskás harmadik, úgy a paksiak szépítő találata is a levegőben lógott.

A szünet után sem cáfolt rá a Paks, miért az ő idegenbeli meccsei a leggólgazdagabbak (tíz meccsen 42 gól). A középpálya átjáróház volt mindkét oldalon, a támadó harmadban viszont mindig fél sokat hibázott. Böde Dániel igazolta klasszisát, s megmutatta, habár Bognár György a védelemben számít rá, az elmúlt félévben mit sem veszített csatár mivoltjából. Előbb saját magának kialakított helyzete után szépített, öt perccel később pedig büntetőt harcolt ki, amit Hahn János értékesített.

A csattanó még hátra volt, amit Jakub Plsek csapott le, a három pont pedig a Felcsúté lett. A paksiak két győzelem és négy döntetlen mellett negyedik vereségüket szenvedték el a Fehérvári úttól távol, a Pancho Arénában pedig a hetedik.

Bognár István szavai szerint a dobogó helyett a mostani negyedik hely megszilárdítása lehet ezentúl a céljuk (a második Puskás hét pontra távolodott el, a harmadik Fehérvár négy pontra van tőlük egy meccsel kevesebbet játszva), amit jövő vasárnap a Kisvárda ellen hazai pályán kezdhetnek meg.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Puskás Akadémia–Paksi FC 3–2 (2–0)

Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály (Garai, Csatári)

PUSKÁS AKADÉMIA Tóth B. – Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zs. – Plsek, Urblík, Knezevic (van Nieff (79.) – Slagveer (Baluta, 84.), Mance (Géresi, 62.), Kiss T. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

PAKS Hegedüs L. – Lenzsér, Böde, Tamás O. – Osváth, Papp K. (Ádám M., 62.), Bognár I., Szabó J. – Haraszti (Sajbán Máté, 71.), Hahn (Lorentz, 80.), Bertus (Nagy R., a szünetben). Vezetőedző: Bognár György

GÓLSZERZŐK Mance (22.), Kiss T. (24.), Plsek (81.), illetve Böde (68.), Hahn (75., 11-esből)

SÁRGA LAP Szolnoki (72.), illetve Szabó J. (17.), Lenzsér (78.), Ádám M. (92.)

Borítóképünk: ezt a légi párbajt a Paks nyerte, a mérkőzést viszont a Puskás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!