Női futsal

2021.03.22. 18:55

A Tolna-Mözs bravúros győzelemmel lépett a döntő felé

A Tolna megyei eredményektől volt hangos a női futsaltársadalom, az elődöntőben ugyan a Tolna-Mözs idegenben győzte le a TFSE-t, a Szekszárdi FC-t pedig csak hosszabbításban múlta felül az Astra.

Berg Sándor

2020.02.09 Tolna, Tolna Mözs-TFSE Női futsal meccs. fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Ahogy azt mondani szokták, a rájátszásban dőlnek el a fontos kérdések. Noha még csak az elődöntő első mérkőzését játszották le, fontos lépést tett a Tolna-Mözs a döntőbe kerüléshez azzal, hogy idegenben győzte le a TFSE csapatát. Tette mindezt a 2020/2021-es szezonban először, hiszen az alapszakaszban a hazai 2–2-es döntetlen után szintén otthon 5–1-re, idegenben pedig 5–2-re veszített Reveland Zoltán csapata.

Az első játékrész, sőt az első félóra eseménytelenül zajlott, leginkább a mezőnyben folyt a munka, s próbáltak fogást találni egymáson a csapatok. Ez a Tolna-Mözsnek sikerült előtt, Vámosi Georgina passzából Horváth Hanna révén a vendégek szereztek előnyt, de miután hatodik szabálytalanságukat is elkövették a játékrészben, Pádár Anita büntetőjével egyenlítettek a hazaiak. Az utolsó előtti percben azonban jött Nagy Noémi kapáslövése és vele együtt a dráma.

„Sikerült jól felkészülnünk a TF játékából, nem nagyon tudtak fogást találni rajtunk. Egy kicsit jobb helyzetkihasználással előbb is lezárhattuk volna a meccset, de nem panaszkodom, örülök, hogy nálunk az előny. Egy null ide, semmi több nem történt, megyünk tovább, szeretnénk hazai pályán eldönteni a párharcot” – fogalmazott Reveland Zoltán, a tolna-mözsiek edzője.

NB I, elődöntő, 1. mérkőzés

TFSE–Tolna-Mözs 1–2 (0–0)

Budapest, Vasas Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Apkó (Gyana, Dobó).

TFSE: Móczik – Kiss G., Pádár, Folk Zs., Benkő. Csere: Ősz, Kovács Sz., Dióssy, Tell, Králik, Gruber, Janicsek, Winternitz. Edző: Csernai Gábor.

Tolna-Mözs: Deczki – Horváth H., Krár, Szalkai, Vámosi. Csere: Kulcsár P., Sereg, Bajcsy, Méhes, Mogyorósi, Nagy N., Csapó, Szöllős, Domján. Edző: Reveland Zoltán.

Gól: Pádár (35.), illetve Horváth H. (33.), Nagy N. (39.).

A párharc két győzelemig tart, a második mérkőzést vasárnap 17 órától Tolnán játsszák a felek.

Túlóráztak a szekszárdiak

NB I, az 5. helyért, 1. mérkőzés

Astra-HFC Üllő–Szekszárdi FC 6–4 (1–3, 2–0) – h. u.

Üllő, v.: Liebhardt (Szűcs I., Szabados T.).

Astra: Hargas – Varga A., Csolti, Dorner, Gimes. Csere: Egri, Genczer, Urbán, Balogh N., Lipkovics. Edző: Dombó János.

Szekszárd: Kerekes – Mausz, Nagy-Cseke, Horváth K., Schell. Csere: Csóka, Kágyi R., Dombi. Edző: Kágyi István.

Gól: Csolti (37., 44., 47.), Dorner (23., 43.), Gimes (11.), illetve Nagy-Cseke (2.), Schell (9.), Kágyi R. (18.), Csóka (41.).

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, gólokat lőttünk, próbáltuk tartani a labdát, letámadtunk, ha kellett. A második félidő közepére elfáradtunk, de a hosszabbítás elején vezetést szereztünk, utána viszont már csak hibát hibára halmoztunk. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor eldönthettük volna azt, de hiányzott a koncentráció a befejezésnél. Csalódott vagyok, mert több volt bennünk, de a fontos pillanatokban nem tudtunk ellenfelünk fölé nőni” – értékelt Kágyi István.

A két győzelemig tartó párharc második mérkőzését vasárnap játsszák Szekszárdon (kezdés: 14.45).

Borítóképünkön: A Tolna-Mözs bravúros idegenbeli győzelemmel lépett egyet a döntő felé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!